Arpaçay'da bakırcılığa yöre kadınları el attı

Arpaçay'da bakırcılığa yöre kadınları el attı
Kars'ın Arpaçay ilçesinde yok olmaya yüz tutan bakırcılığa yöre kadınları el attı.

Arpaçay Kaymakamlığı tarafından yöre kadınlarına katkı sağlamak ve unutulan bakırcılık sanatını yeniden canlandırmak amacıyla yaklaşık bir yıl önce Arpaçay Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan bakır işlemeciliği kursu meyvelerini vermeye başladı.

'Hünerli Ellerle Yeşeren Umutlar' adlı SODES projesi ile bir yıl boyunca desteklenen kursta bakır işlemeyi öğrenen ve ustalaşan kadınlar birer sanat eseri olan ürünlerini satışa sunmak için Kars şehir merkezinde işyeri kiraladı. 'Hünerli Eller Bakır İşlemeciliği ve Hediyelik Eşya' adı ile faaliyet gösterecek işyerinin açılışını Vali Vekili Akif Pektaş ve Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem gerçekleştirdi. Açılış törenine İl Milli Eğitim Müdürü, Arpaçay Belediye Başkan Vekili, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

SODES projeleri arasında istihdama katkı sunma özelliği ile dikkat çeken, 'Hünerli Ellerle Yeşeren Umutlar' Kars'ta Bakır İşlemeciliği alanında tek işyeri olma özelliğini de elde etti. El emeği göz nuru kahve takımı, semaver, duvar saati, duvar panosu, vazo, sürahi, isimlik ve şekerlik gibi hediyelik eşyaların müşterilerin beğenisine sunulduğu işyeri ziyaretçilerini Yusufpaşa Mah. Atatürk Cad. No:43'teki adresine bekliyor. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.