ARKAMIZDAN KÜFÜR VE HAKARET EDİLİYOR

ARKAMIZDAN KÜFÜR VE HAKARET EDİLİYOR
Yol üzerinde Devlet Hastanesi’nin de bulunması nedeniyle araçların acilen seyir ettiğini söyleyen veliler, önlem alınmasını istiyor.

‘KALICI CÖZÜM İSTİYORUZ’

Samsun’un İlkadım ilçesi  İstasyon Mahallesi, İstiklal Cd. (56 Lar) yolun karşı tarafında bulunan 5 okul nedeniyle yüzlerce öğrenci kullandıkları yolda ölümle burun buruna yolculuk ediyor. Öğrenciler, yaya geçidini kullansa da ulaşımın yapıldığı yoldaki yoğun trafik ve durmayan araçlar nedeniyle sıkıntı yaşıyor.  Yol üzerinde Devlet Hastanesi’nin de bulunması nedeniyle araçların acilen seyir ettiğini söyleyen veliler, önlem alınmasını istiyor. Defalarca konuyu gündeme taşımalarına rağmen bir netice elde edemediklerini belirten veliler, “Yıllardır bir kasis ne bir sıkı denetim talebimiz yerine getirilmiyor. Defalarca basında yer almasına rağmen ve girişimlerde bulunmamıza rağmen surun çözülmedi. Bu soruna yetkililerden kalıcı çözüm istiyoruz” ifadesini kullandılar. Yolda araçları yavaşlatacak kasislerinde bulunmadığını belirten veliler, ''Sürücülerin çoğu kırmızı ışıkta geçiyor. Biz buradan  yetkililere sesleniyoruz, bir an ünce bizim bu sıkıntımıza el atılsın" diye konuştular.

'YAYALARA HİÇ SAYGILARI YOK'

Sabah ve akşam trafiğin yoğun olduğu saatlerde karşıdan karşıya geçmenin imkânsız olduğunu belirten öğrenciler ise günde iki kez ölümle burun burana kaldıklarını söyledi. Sabah saatlerinde karşıya geçmek için yaklaşık 20 dakika soğukta beklemek zorunda kaldıklarını ve bütün tehlikelere rağmen ölümü göze alarak karşıya geçtiklerini kaydeden öğrenciler Derse geç kalmamak için mecburen karşıya geçiyoruz. Sürücülerin yayalara hele kız öğrencilerine karşı hiç saygıları yok. Karşıdan karşıya geçerken sürücüler bizi fark etmelerine rağmen gaza basıp üzerimize geliyorlar. Bazen camlarını açıp arkamızdan küfür ve hakaretler sayıyorlar. Her sabah ve akşam okula gidip gelirken biz bu hakaretlere maruz kalmak zorunda değiliz. Bizim can güvenliğimiz olmadığı gibi psikolojik olarak her gün ölecek miyim karşıya geçebilecek miyim şeklinde" dedi. 

TABİ Kİ YAŞLILAR DA DERTLİ 

 “Yaşlıların genelinde gözüken diz rahatsızlıkları onların daha da işlerini zora sokuyor Halime D. (52) Dizlerimden rahatsız olduğum için gençler gibi yaya geçidinden karşıya geçerken koşamıyorum. O yüzden çoğu zaman karşıya geçen vatandaşlardan yardım istiyorum. Eğer kimse karşıya geçmiyorsa yolun kenarında biri gelene kadar bekliyorum. Yaya geçitleri yapanlar normal sağlığı yerinde olan insanları düşünmediği gibi bizim gibi yaşlı insanları zaten hiç dikkate almadın yapmışlar . Emrah ŞAHİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.