Arı Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Eğitim Toplantısı

Arı Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Eğitim Toplantısı
Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü tarafından, Samsun'da faaliyet gösteren arı yetiştiricilerine yönelik ‘Arı Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele’ konulu eğitim toplantısı düzenlendi.

Toplantı ile ilgili açıklama yapan İl Müdürü Nail Kırmacı “Son yıllarda yaşanan iklim değişiklikleri, sıcaklık ve yağış düzensizlikleri gibi nedenlerle özellikle nektar akışı zamanında arı kolonilerinin yeterince bal ve polen stoku yapamaması gibi durumlar ortaya çıkmıştır. Bu sebeple kış aylarına kovanların yeterince besin kaynağıyla girilememesine ilave olarak kışa girerken maruz kalınan arı hastalık ve zararlıları ile birlikte yeterli mücadelenin yapılmaması ve zirai ilaçlama sonucu pestisitlere maruz kalınması gibi sebeplerin etkisiyle erken ilkbahar mevsiminde ciddi koloni kayıpları ortaya çıkmaktadır. Sahada yaşanan bu sorunların çözümüne yönelik bir eğitim toplantısı düzenledik.” dedi.

whatsapp_image_2019-01-21_at_18.30.37.jpeg whatsapp_image_2019-01-21_at_18.30.37(1).jpeg

Toplantı Şube Müdürü V. Hasan Gürkan Ferendeci, Samsun İli Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Rasim KAaplan, Samsun Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekimler Dr. Rahşan Akpınar ve Dr. Selma Kaya, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü personelleri ve arı yetiştiricilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarının ardından Veteriner Hekimler Dr. Rahşan Akpınar ve Dr. Selma Kaya, Varroa, Nosema, Avrupa ve Amerika Yavru Çürüğü gibi sahada karşılaşılabilecek hastalıklar başta olmak üzere, komşu olan ülkelerde bulunan ve Ülkemize bulaşma ihtimali olabilecek arı hastalıkları ve zararlıları ile birlikte bakteriyolojik, paraziter ve virolojik arı hastalıkları ile ilgili gerçekleştirdikleri sunumların ardından Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğümüz personelleri tarafından Arı Yetiştiriciliği ve desteklemelere ilişkin bilgi verildi. Samsun'da faaliyet göstermekte olan arı yetiştiricilerinin sahada karşılaşmış oldukları sorunlara ilişkin soru – cevap bölümünün ardından toplantı sonra erdi.

whatsapp_image_2019-01-21_at_18.30.38(1).jpeg

whatsapp_image_2019-01-21_at_18.30.38.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.