Arazi Toplulaştırma Toplantısı Yapıldı

Arazi Toplulaştırma Toplantısı Yapıldı
Samsun’da Arazi Toplulaştırma Uygulamalarının Geliştirilmesi Projesi Tanıtım Töreni Yapıldı.

DSİ 7. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen  törene Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir GÜVEN, İl Müdür Yardımcısı Nail KIRMACI, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, DSİ 7. Bölge Müdürü Ahmet KANIK, Bölge Müdür Yardımcıları, Kaplan&Mekan Harita Limited Şirketi temsilen Ali İhsan ÇELEBİ, Canik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Galip BAYKAL ve davetliler katıldı.
Açılış konuşmasında Kadir GÜVEN; “Samsun’da Arazi Toplulaştırma Uygulamalarının Geliştirilmesi” projesinin 14 ay önce Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanarak Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitimi ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunulduğunu ve kabul gördüğünü belirtmiş bundan duyduğu memnuniyeti ifade etmiştir. 
Projenin gönderen kuruluşlarının; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü, Kaplan &Mekân Harita Ltd. Şirketi olduğunu ve projenin ev sahibi kuruluşlarının Belçika, İsveç ve Çek Cumhuriyetinde bulunduğunu belirterek, projenin Erasmus+ programının ''Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği'' eylem türü kapsamında bir proje olduğunu belirtmiştir.
Proje ile Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında her türlü öğretme ve öğrenmenin kalitesini artırmak amacıyla yetişkinlerin eğitiminden sorumlu personelin anahtar yetkinliklerini ve becerilerini geliştirmeyi ve bu amaca ulaşmak için yapılandırılmış kurslara katılım gerçekleştirilecektir şeklinde ifade etmiştir. 
“Samsun’da Arazi Toplulaştırma Uygulamalarının Geliştirilmesi” projesinin genel uygulamaları hakkında detaylı bilgi veren Canik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Galip BAYKAL konuşmasında, proje sonrasında Samsun tarımına toplulaştırma konusunda önemli katkıların olacağını belirtmiş ve raporlama, etki değerlendirme, yaygınlaştırma faaliyetlerinde bulunulacağını belirttikten sonra Samsun tarımına hayırlı olması temennisinde bulunmuştur. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.