Araplar uzaya gidecekmiş

Yazının başlığına bakıp ta, Arapların uzay aracı yaptığını ve fırlatacaklarını sanmayın.
Onlar bırakın uzay aracı yapmayı, teknoloji adına vida bile yapamazlar.
Yapacakları en önemli projeleri ise, petrol paralarını ABD"li ve Siyonist şirketlere, bankalara , turistik otellere yatırmak, pahalı tatiller yapmak, Mekke ve Medine"deki kutsal mekanların tarihi özelliğiyle oynayıp,  Beytullahı ve Mescidi Nebevi"nin kutsiyetini gölgeleyen
 uçuk oteller yapmaktır.
Mekke ve Medine İslam hukukuna göre tüm dünya Müslümanlarının ortak yerleridir ve Suudi hanedanının  buralarla ilgili değişimleri tek başlarına yapma yetkileri yoktur.
Ancak bu hukuku onlara hatırlatacak  güçlü bir İslam ümmeti veya devleti de olmadığından istedikleri gibi at oynatmaktadırlar. Bu Kutsal iki beldede yaptıkları doğru olsa dua edeceğim ama, maalesef bir çok yanlışların içindeler ve saygısızlığın daniskasını yapmaktalar ve onlara ses çıkaracak bir güçte yok işte.
Petrol gelirlerinden elde ettikleri petro dolarları koyacak yer bulamayan sonradan görme Suud"lu zenginler, Hıristiyan Milletlerin yaptığı uzay dolmuşuna binmek için sıraya girmişler.
İslâmı içlerine sindirememiş Suud hanedanının dedeleri de Osmanlı Devletine karşı, İngiliz amcalarının dolmuşuna binmek için o zamanda sıraya girmişlerdi.
Yani Arap Cephesinde değişen bir şey yok, onlar daima Hıristiyan dolmuşuna binmeye hazır ve emre amadeler.
İnşallah bir gün uyanır da İslam dolmuşuna girmeyi düşünürler.
İşte bu sonradan görme, bedevilikten dönme zenginler uzay dolmuşu için sıradalarmış…
Bana ne deyip geçeceğim ama, inancım diyemezsin diyor:
Çünkü, Suud hanedanının çömezleştirdiği o Arap Milleti, bir zamanlar dünyanın yarısına hak ve adalet götürmüştü, Taa İspanya"ya bilim ve teknoloji götürmüş, 800 yıl Endülüs Devleti Avrupa"nın bilim ışığı olmuştu.
Avrupa o Endülüs sayesinde, Amerika"yı keşfe çıkmış, Rönesans"ı başlatabilmişti.
Avrupa prensleri, Kurtuba, İşbiliye, Gırnata ve Tuleytula Endülüs İslam Devletinin Şehirlerindeki üniversitelerde okuyabilmek için sıraya girerlerdi.
Arap Milleti; ihanetler, kardeş kavgaları, İslam"dan uzaklaşma ve ahlaki çöküş sonrası işte şu hale geldiler “ Zengin Arap Şeyhleri Hıristiyanların uzay dolmuşuna binebilmek için sıraya giriyorlar”.
Allah"u Teala; çöllerde sefih bir hayat süren, bu milletin içinden Peygamberimizi çıkararak ve Kur"anı onların diliyle göndererek bu sefih Milleti, aziz ve üstün kılıp, İnsanlık Tarihinde yer almalarını sağladı ancak onlar bu azizliği koruyamayıp, bu günkü zillete düştüler.
Böyle giderse (Petrolde 20-30 sene sonra yok) Arap Milleti İslam"dan önceki durumuna düşebilir.
Petrolden gelen paraları; otellere, turistik tesislere, stadyum ve gereğinden büyük gösterişli havaalanlarına değil de, Bilim ve teknolojiye yatırsalar da, başkaları onların uzay dolmuşuna binebilmek için kuyruğa girse!
Bir de, İslam Dininin Dünyanın değişik Ülkelerindeki Temsilcilikleri, şu Suud"lulara, biraz yaptırım uygulamayı düşünseler de, İngiliz piyonu bu hanedan, Kutsal Beldelerde tek başına uçuk kaçık projeler yapamasa…
Ne yaptırımı olabilir ki diye düşünmeyelim.
O kadar çok yapılabilecekler var ki, inanın Suud şımarıkları bir yıl da pes ederler.
İnşallah diyerek, şu Mübarek ayda bunların ıslahı için de dua edelim.
Uzaya füze gönderemeseler de, başkasının dolmuşuna bari binmesinler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR