ARAP BASIN MENSUPLARI AYVACIK'I ZİYARET ETTİ

ARAP BASIN MENSUPLARI AYVACIK'I ZİYARET ETTİ
Samsun Türk Hava Yolları Müdürlüğü'nün Ayvacık İlçesini Orta Doğu Bölgesine tanıtmak amacıyla organize ettiği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin de desteklediği ...

Tanıtım Turu organizasyonu çerçevesinde Arap Basın Mensupları bugün Ayvacık ilçesindeydiler.İlk olarak Belediye Başkanı Mustafa Belur’u makamında ziyaret ettiler. Oldukça sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette Arap Basın Mensupları ilçe hakkında Belediye Başkanından bilgi aldılar. Daha   sonra İlçenin güzelliklerini gezip görmek istediklerini söyleyen Arap Basın mensuplarına Belediye Başkanı Mustafa Belur eşlik etti. Belediye Başkanı yabancı misafirleri ilk olarak Samsunum 2 Gemisi ile baraj gölünde gezi turuna çıkardı. Baraj gölü ve İlçe hakkında bilgiler alan misafirler gördükleri manzara karşısında hayranlıklarını ifade ederek doğa manzarası eşliğinde bol bol resimler çektiler. Belediye Başkanı gelen yabancı misafirlere İlçeyi tanıtma amaçlı içinde İlçeyi anlatan tanıtım dergisinin, tanıtım broşürlerinin, tanıtım İlçe Videosunun ve Belediyeye ait Doğal Ürünler pazarında yapılan tamamen organik elma pekmezi olan çanta hediye etti.

 Yapılan Gemi turunun ardından Legent Otele giden misafirler yenilen öğle yemeğinden sonra İlçenin görülmeye değer Örencik Mahallesindeki Doğa Evleri, Fatih Sultan Mehmet Mahallesindeki Kikinin Şelalesi, İlçe Girişindeki Kadın Kültür ve Doğal Yaşam Merkezini gezerek buralarda hatıra resimleri ve doğa resimleri çektirler.

Bulundukları Ülkede Samsun’un ve Ayvacık İlçesinin tanıtımını yapacak, yatırımcı iş adamlarına ve farklı kültürleri gezip görmek, tatil yapmak isteyen insanlara rehber olacak olan Arap Basın Mensupları ‘’Mest olduk bu ilçeye, böylesine doğa harikasına sahip bir yer daha yok dünyada, gezmeyi seven doğaya aşık insanların mutlaka görmek, zaman geçirmek isteyecekleri güzelliğe sahip bir yer burası, gizlemeyin bu ilçeyi sizlerin deyimiyle Saklı Cenneti insanların keşfetmesine izin verin dünyada böylesine güzel doğaya ve oksijene sahip bir yer olduğunu tüm insanlar bilmeli.’’ Dediler.

Belediye Başkanı Sn. Mustafa Belur ‘’İlçemiz gerek doğa turizmi gerekse spor Turizmi noktasında önemli gelişmelere imza atıyor. Bizler ilçemizin farklı güzelliğinin bilincindeyiz. Bu vesile ile Turizme odaklı önemli atılımlarda bulunuyoruz. Bu Alanda birçok çalışmalarımız oldu ve halen bu çalışmalarımıza devam ediyoruz. Amacımız yerli ve yabacı turistleri ilçemize çekerek bu güzellikleri onlarla paylaşmak. Arap Basın Mensuplarını İlçemde ağırlamaktan dolayı gerçek anlamda mutluyum. Onlarla ilçemin güzelliklerini gezerken yüzlerinde görmüş olduğum hayranlık ifadesi ve gözlerindeki parlaklık beni mutlu etti. Biliyorum bugün gezip gördüklerini yakın çevrelerine heyecanla anlatacaklar. Bugün Arap Basın Mensuplarını ilçemde ağırladığım gibi her milletten insanları ilçemde misafir etmek bu güzelliği onlara bizzat yaşatmak istiyorum. İlçemin kapıları her ırkın milletine  açık. Saklı Cennet Ayvacık’ı dünyaya tanıtarak kabuğunu kırmayı hedefliyoruz.’’ Dedi.

1 günü gün boyunca Ayvacık İlçesinde gezerek tamamlayan yabancı heyet Doğa Restoran da akşam yemeği ve semaver çayı içerek günün yorgunluğunu atmaya çalıştılar.

Arap Basın Mensupları misafirler Başkan Sn. Mustafa Belur’a yüzlerindeki memnuniyetlik ifadesiyle misafirperverliğinden, samimi ve hoş sohbetinden ötürü, geçirdikleri güzel gün için defalarca teşekkür ettiler. Belediye Başkanı Mustafa Belur ziyaretlerinden memnunluk duyduğunu belirtip ‘’ Tekrardan ilçemde sizleri misafir etmek isterim’’ diyerek Arap Basın Mensuplarıyla ayrı ayrı görüşüp helalleşerek ilçeden uğurladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum