Ara Güler’in fotoğraf sergisi Berlin’de açıldı

Ara Güler’in fotoğraf sergisi Berlin’de açıldı
Adı dünyanın en büyük 10 fotoğrafçısı arasında yer alan Ara Güler'in son sergisi Berlin'de, Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) Genel Merkezi'nde (Willy-Brandt-Evi) açıldı.

“İstanbul'un Gözü –Retrospektif 1950-2005” başlığıyla açılan sergiye Ara Güler bizzat katıldı. Çok sayıda Alman ve Türk sanatseverin katılımıyla açılan sergide Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir ile SPD'li milletvekilleri de hazır bulundu.

Açılışta bir konuşma da yapan Büyükelçi Karslıoğlu kendisinin de fotoğraf sanatına büyük ilgi duyduğunu söyleyerek 86 yaşındaki Ara Güler'in sanatını övdü. Berlin ile İstanbul arasında kurulan kardeşlik bağının 25'inci yıldönümü vesilesiyle açılan sergide Ara Güler'in 200 fotoğrafı yer alıyor. Küratör Hasan Şenyüksel, sergide yer alan çalışmaların, 14 bin fotoğraf arasından seçildiğini belirtti.

Willy-Brandt-Evi'ni Destekleyen Dostlar Derneği tarafından açılan sergide 1950'li yıllardan itibaren çekilen İstanbul'a ve İstanbul'da yaşayan insanlara dair fotoğraflar yer alıyor. “Görsel tarihçi” olarak nitelendirilen, sayısız ödülle taltif edilen Ara Güler'in çektiği fotoğraflar tarihe ışık tutuyor. Ünlü fotoğrafçı sadece İstanbul ve Türkiye'nin değil, dünyanın çeşitli bölgelerini ve Konrad Adenauer, İndira Gandhi, Winston Churchill, Picasso, Salvador Dali, Alfred Hitchcock, Maria Callasgibi ünlü şahsiyetlerin de fotoğraflarını çekti; Time Life, Paris Match, Stern gibi uluslararası dergilerde fotoğrafçı olarak çalıştı.

Sergi 15. Ocak 2015 tarihine kadar açık kalacak. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.