Antalya'dan İzmir'e 200 milyon Euro'luk 4 otel

Antalya'dan İzmir'e 200 milyon Euro'luk 4 otel
ANTALYA'da dört ve beş yıldızlı 5 otel sahibi Sunis Otelleri, 200 milyon Euro'luk yatırımla İzmir'de 5 yıldızlı 4 oteli önümüzdeki 5 yılda tamamlayacak.

İzmir'deki otellerden biri Taç Mahal'le birebir olacak, Seferihisar'da da denize sıfır termal oteli kurulacak.

Antalya'da 2004 yılında kurulan Turaçlar Turizm A.Ş. bünyesindeki Sunis Otelleri, Antalya'nın yanı sıra, İzmir bölgesinde ilk otelini haziran ayında açıyor. Antalya'nın Side bölgesinde 5 yıldızlı Kumköy Beach, Evren Beach, Elita Beach ve Antalya merkezde Hotel Su otellerine sahip grubun İzmir'deki ilk oteli, Özdere'de 5 yıldızlı Efes Royal Beach olacak. Grup, İzmir'de aynı bölgede üçü de 5 yıldızlı Taç Mahal ve adı henüz belirlenmeyen bir otelle, Seferihisar'da denize sıfır termal otelini yapacak. 

Sunis Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ünal, Sunis Hotel'in bünyesinde olduğu Turaçlar Turizm A.Ş.'nin bir aile şirketi olarak 2004 yılında kurulduğunu söyledi. İlk otel deneyiminin Side'de 1996'da açtıkları bir butik otel olduğunu anlatan Namık Ünal, ilk 5 yıldızlı otelin ise Side'de dededen kalma araziye yaptıkları Kumköy Beach olduğunu dile getirdi. 

İLK OTEL KUMKÖY'DE

İki projeden oluşan Kumköy Beach'in ilk kısmını 2006'da açtıklarını kaydeden Namık Ünal, ilk yıldan itibaren müşteri memnuniyeti ödülleri almaya başladıklarını, 10 yılda 60'ın üzerinde ödül verildiğini dile getirdi. Turizmde iyi hizmetle yola başladıklarını kaydeden Ünal, "Hiçbirimiz tatile, oteli satın almaya gitmiyoruz, iyi hizmet almaya gidiyoruz. Hizmet, yiyecek-içecek kalitesi iyiyse, büfelerde, havuz ve plajda şezlong sırası beklemiyorsak beklentileriniz karşılanmış oluyor. Kendi beklentilerimizi misafirlerimize yansıttık ve her yıl 10 Euro fiyat artışı, hizmet ve kalite standartlarımızı da yükselterek yolumuza devam ediyoruz" dedi. 

ANTALYA'DA 4 TANE 5 YILDIZLI OTEL

2009'da Kumköy Beach'in ikinci kısmı Gölevler'in ve Evren Beach Hotel'in tamamlandığını belirten Namık Ünal, ardından şehir oteli için Konyaaltı Belediyesi yanındaki arsayı aldıklarını, ancak Hotel Su'yu satın aldıktan sonra bu projeyi biraz ertelediklerini kaydetti. Aynı dönemde Kızılağaç'ta Elita Beach'i de satın aldıklarını söyleyen Ünal, İzmir bölgesine yönelişlerini de anlattı. 

OTEL AÇILMADAN YÜZDE 70 DOLULUĞA ULAŞTI

İzmir'in Özdere bölgesinde 45 dönüm, bitişiğinde 67 dönüm, 1 km mesafede 40 dönüm ve 20 km mesafede Seferihisar Doğanbey'de 120 dönüm araziler satın aldıklarını belirten Namık Ünal, İzmir'deki ilk otel Efes Royal Beach'in haziranda hizmete gireceğini kaydetti. Otel daha açılmadan o bölgeyle daha önce hiç çalışmamış acentelerin üç özel uçak koyduğunu anlatan Ünal, şimdiden otelin doluluk oranının yüzde 70'in üzerinde olduğunu, ağırlıklı Alman, Slovak, Çek ve Macar turistlerin geleceğini dile getirdi. 

TAÇ MAHAL'İ İZMİR'E GETİRECEK

Özdere'deki diğer iki tesisten birinin projesinin Taç Mahal'le birebire yakın düzeyde olacağını belirten Ünal, bölgede imar uygulamalarının sürdüğü ve biter bitmez hemen projenin yapımına başlanacağını kaydetti. Mimarlarıyla birlikte Hindistan'a gideceklerini söyleyen Ünal, burada Taç Mahal'in birebir ölçülerinin alınacağı ve incelemeler yapılacağını, projenin buna göre şekillendirileceğini aktardı. Ünal, Özdere'deki diğer otelin de 5 yıldızlı olacağını dile getirdi. 

TÜRKİYE'NİN DENİZE SIFIR İLK TERMAL OTELİ

İzmir'in 'sakin şehir' unvanlı Seferihisar'ın Doğanbey bölgesinin ise hem coğrafi hem de kumsalı açısından Side'ye çok benzediğine işaret eden Ünal, 120 dönüm arazi üzerinde Türkiye'nin denize sıfır ilk termal tesisini yapacaklarını kaydetti. Bölgenin 80 derece ve dünyanın mineral bakımından en zengin termal suyuna sahip olduğunu açıklayan Ünal, İzmir'deki dört adet 5 yıldızlı otelin önümüzdeki beş yıl içinde hizmete gireceğini ve toplam yatırım maliyetinin 200 milyon Euro'nun üzerinde olduğunu söyledi. 

KAŞ'A ULTRA LÜKS BUTİK OTEL

Konyaaltı'nda planladıkları şehir otelinin yanı sıra, Kaş'ta ise yarımadanın burnunda 20 dönüm üzerinde 40-50 odalı ultralüks butik otel yapacaklarını belirten Ünal, mevcutta 7 binin üzerinde olan yatak kapasitesinin yeni yatırımlarla 15 bine yaklaşacağını açıkladı. Mevcut yatırımlarının arsa bedelleriyle bakıldığında 400 milyon Euro'nun üzerinde olduğunu aktaran Ünal, yeni yatırımların da 250 milyon Euroya yakın olduğunu vurguladı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.