Mehmet Ali Coşkuner

Mehmet Ali Coşkuner

ANLAYAN ANLAR

Samsun uzun yıllar siyasi arenada hep başrol oynamıştır. 

Bunu Samsun'da bilmeyen yoktur. 

Aynı şekilde ulusal siyaset arenasında partilerin gösterdiği başarının maalesef Samsun siyaset arenasında gösterilemediğini görüyoruz. Çünkü Samsun siyasetinin en belirgin özelliği buradaki siyasetçilerin iflah olmaz bir şekilde kısır çekişmelerle uğraşarak bütün enerjilerini bu anlamsız boş kavgalara harcamalarıdır. 

Büyük bir heyecanla ve temiz duygularla başa geldiğini düşündüğümüz yöneticilerin nedense bir kaç ay içinde bu kısır çekişmelere nasıl bulaştıklarını tabir caizse, şeytanın oyunlarına nasıl çabuk geldiklerini hepimiz biliyoruz. 

Yola beraber çıkan, omuz omuza verip aynı siyasi düşünceye sahip arkadaşların zamanla nefislerine nasıl esir düştüğünü Samsunlular olarak hep beraber yaşıyoruz. 

Zaman akıp giderken onlar bütün enerjilerini, birbirlerini alt etmek için harcıyorlar. Oysa ki kaybettiğimiz zaman ve yitirdiğimiz hizmetler artık telafisi imkansız bir şekilde geri getirilemez hale geliyor. 

Pişmanlık duyup geriye baktığımızda da o beklediğimiz noktaya neden gelemediğimize hayıflanıp özlediğimiz güzellikleri kaybettiğimizi görüyoruz. 

Biz Samsunlular olarak diyoruz ki şimdiye kadar yaptığınız hataları ve günahları ne varsa unutmaya hazırız. Yeter ki artık bu çekişmeleri bir kenara bırakıp iyi niyetle yeni bir başlangıç yapın ve Samsun a adam akıllı hizmet edin. 

Siyasetiniz sizlerin ruhunu ele geçirip, vazgeçemediğiniz hırslara sebep olmasın. Ruhunuzda derin yaralar açmasın. Yaptığınız ya da yapılan hataları hep birlikte görüyoruz. Sabır etmeye de devam ediyoruz. Fakat artık gördüğümüz bu hatalara katlanamaz hale geliyoruz. Bunların dışında kalmakta zorlanıyoruz. 

Kibirli bir yapı içinde olanlar ile kendini halktan daha üstün gören anlayış ile artık bir yere varamazsınız. 

Bu halk bu bakış açısını affetmez. 

Seçim öncesi sergilediğiniz birlik beraberlik ve tevazuya ne oldu. Birden makamları elde edince uçup gitti mi yani. 

İnsanlar maalesef kendilerine bir zarar gelmesin diye bir yer bulmak amacıyla yağcılık yapmaya ve taşımakta olduğunuz unvanları kullanmak suretiyle kendilerine yer edinmeye çalışıyorlar. Ancak şunu bilin ki bu tavır ve davranışlar ancak o insanların acizliğini ortaya koyar. 

Ortada bir şey yokken başarılı bir şeyler yapılıyormuş gibi kendinizi gazetelere ve bazı yerlere anlatarak bir yere varamayacağınızı bilin. Ortada herhangi bir başarı yok. Zaten başarılı işler yapılması durumunda anlatmanıza da gerek olmadığını çünkü halkımızın bunları rahatlıkla göreceğini ve sizleri hak etiğiniz yere oturtarak teveccüh göstereceğini sizler daha iyi bilirsiniz. 

Bizler Samsun'u seviyoruz. Herkesi eşit tutarak yolumuza devam ediyoruz.

Samsun için bir nebze fayda sağlayanları katkı sağlamak isteyenleri şehrimizin bir köşesinden tutarak hizmet etmek için hep birlikte el ele verenleri gönülden tebrik ediyoruz. 

Ama kendi menfaatleri için bir kimlik altında şehrimize zarar verenleri, bir şey yapıyormuş gibi görünmelerini de görmezlikten gelemeyiz. Çünkü Samsun gelecek vaat eden bir şehir. Bugün görüyoruz ki Karadeniz in diğer bölgelerinde yaşayanlar da tatil için öncelik olarak artık Samsun u seçiyorlar ya da Samsun'dan bir ev sahibi olmaya çalışıyorlar. 

Samsun'u en güzel şekilde tanıtmak için tüm kapıları aşındırmalıyız. 

Birileri aferin desin diye iş yapmak yerine şehrimizi, ülkemizi sevdiğimden dolayı elimizden geleni yapmak için çaba sarf ediyoruz. 

Bizim anlayışımız kişisel sorunların değil şehrimizin sorunlarını ele alarak çözüm üretmek. 

Hepimiz üzerimize düşen görevi yapmalıyız. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Mehmet Ali Coşkuner Arşivi
SON YAZILAR