ANLAŞMA TEMMUZ AYINDA BAŞLIYOR

ANLAŞMA TEMMUZ AYINDA BAŞLIYOR
Yılport Samsunspor'un KRC Genk takımı ile yaptığı altyapı anlaşması temmuz ayında başlayacak.

Aralık ayında Samsun'a gelen Belçika’nın 1’inci Lig ekiplerinden KRC Genk Altyapı Direktörü Roland Breugelmans ve Altyapı Direktör Asistanı Eddy Vanhemel, Samsunspor'u ziyaret etmişti. Bu ziyarette Yılport Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, Altyapı Sorumlusu Ali Kemal Gedikli ve Altyapı Gençlik Geliştirme Sorumlusu Hakkı Bayrak ile görüştükten sonra Genk ile Samsunspor arasında altyapı anlaşmasına varmıştı.

manset-5.JPG

"HOCALARIMIZ EĞİTİM GÖRECEK"
Yılport Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda, temmuz ayında Genk takımı ile anlaşmalarının başladığını belirterek, "Altyapı hocalarımız eğitim görecek. Bize bir altyapı modeli sunacaklar. Samsunspor burada oyuncu yetiştirecek. 2-3’üncü senelerde takımın yüzde 80-90’ı Samsun’da yetişmiş Samsunsporlu futbolcular teşkil edecek. O zaman bunların ruhu vardı yoktu diye konuşmayacağız. Çok güzel günleri Samsunspor yakın zamanda yaşayacak" şeklinde konuştu.

manset-3.JPG

"ÖNCELİĞİMİZ YETENEK KEŞFETMEK"
Yılport Samsunspor Futbol Okulu 14 Yaş Altı Teknik Koordinatörü Polat Canpolat ise yapmış olduğu açıklamalarda, "Önceliğimiz oyuncuların yeteneklerini keşfedip, bize gelen oyuncu grubu ve sporcu üzerinden potansiyel olanları, gelecekte eğitim verebileceklerimizi tespit edip yukarıya doğru çıkartmak. Bunlar içerisinden sadece futbolcu olacakları değil, aynı zamanda Samsunspor gönüllüsü, formasını, yeleğini giymek isteyen sporcu çocuklarımız var. Bunları da kendimizden soyutlamadan yarışmacı gruplara katmak istiyoruz. Çocukların kişisel gelişimi açısından da bir bakış açısı oluşturmaya çalışıyoruz" dedi. Samsunspor, yıllardır herkesin dilinde olan altyapı konusunda bu yaz çok ciddi adımlar atacak gibi gözüküyor.

Kaynak:Soner Süren

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.