'Ankara Öykü Günleri', Yaşar Kemal anısına düzenlenecek

'Ankara Öykü Günleri', Yaşar Kemal anısına düzenlenecek
Ankara’da bir gelenek haline gelen ‘Uluslararası Ankara Öykü Günleri’ 15. kez edebiyatseverlerle buluşacak. Ankara Öykü Günleri, bu yıl geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden büyük yazar Yaşar Kemal anısına düzenleniyor.

Onur Ödülü ise yazar Latife Tekin’e sunulacak. Dünyanın dört bir yanından öykücülerin Ankaralı okurlarla buluşacağı etkinlikte onur konukları arasında Kata Kulavkova, Cecilia Davidson, Davit Turashvili ve Kürtçe’nin önemli yazarı Fırat Ceweri yer alacak. 

Çankaya Belediyesi, Ankara Üniversitesi ve Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği’nin birlikte düzenlediği ‘15. Uluslararası Ankara Öykü Günleri’ hazırlıkları sürüyor. ‘Öykü Günleri’, 20-24 Mayıs 2015 tarihleri arasında Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin yanı sıra Ankara Üniversitesi salonlarında ve Öykü Günleri Derneği’nde düzenlenecek. 

ONUR ÖDÜLÜ 'BÜYÜLÜ GERÇEKÇİ' LATİFE TEKİN'E 

2014 yılında Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez anısına düzenlenen Uluslararası Ankara Öykü Günleri bu yıl, kısa bir süre önce yaşamını yitiren ‘edebiyatın İnce Memed’i’ Yaşar Kemal anısına gerçekleştirilecek. Uluslararası Ankara Öykü Günleri Onur Ödülü ise büyülü dille gerçekliği daha önce görülmemiş bir biçimde buluşturmasıyla edebiyat tarihinde özel bir yer edinen, yazar Latife Tekin’e sunulacak.

Öykü Günleri Açılış Töreni, 20 Mayıs’ta Ankara Üniversitesi Rektörlük Yüzüncü Yıl Toplantı Salonu’nda yapılacak tören ile başlayacak. Ardından Uluslararası Ankara Öykü Günleri Onur Ödülü Töreni gerçekleştirilerek, Latife Tekin’e ödülü sunulacak ve Mine Söğüt, Pelin Özer, Oylum Yılmaz’ın katılacağı panelde Tekin’in edebiyatı tartışılacak.

EDEBİYATSEVERLER ÖYKÜYE DOYACAK 

Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği’nde öykü günleri boyunca her gün saat 11.00 ya da 11.30’da başlayarak, öyküler okunacak, öykü üzerine kısa konuşmalar yapılacak ve paneller düzenlenecek. Öykü Günleri'nde Davit Turashvili ve Makvala Kharebava 'Gürcü Öykücülüğü', Cecilia Davidson 'İsveç Öykücülüğü', Fırat Ceweri de 'Dünden Bugüne Kürt Öykücülüğü' üzerine konuşacak. Öykü günleri boyunca gerçekleştirilecek panel konuları arasında Erendiz Atasü'nün yönlendiriciliğinde 'Ankara’dan Yolu Geçen Öyküler', Mahir Ünsal Eriş ve Doğuş Sarpkaya'nın birlikte yer alacağı 'Çağdaş Türkçe Edebiyatta İstanbul Dışı', uluslararası yazar örgütlerinde önemli bir yeri olan Kata Kulavkova'nın katılımcılarından olduğu 'Kültürlerarası Bir Köprü Olarak Edebiyat', Aysu Erden ve Çiğdem Ülker'in yönlendiriciliğinde 'Edebiyat Atölyelerinden Yazar Çıkar Mı?' sorusu, Melike Uzun'un konuşmacıları arasında olduğu 'Edebiyatta Eril Dil', Özcan Karabulut, Yaşar Seyman ve Aydın Çubukçu'nun da katılımcıları arasında bulunduğu 'Emek ve Öykü' ve Ayşegül Tözeren'in yönlendiriciliğinde gelenekselleşen 'Genç Öykücüler Konuşuyor' yer alıyor. Ahmet Say da, Yaşar Kemal üzerine konuşacak. 

Ayrıca etkinliğin son günü Haldun Taner'in doğumunun 100. yılı olması nedeniyle Ankara Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Bülent Çiftçi tarafından Haldun Taner'in ‘On İkiye Bir Var’ öyküsünün bir anlatı olarak sunumu gerçekleşecek. Ardından Haldun Taner'i anmak üzere, Prof. Dr. Selçuk Erez, Demet Taner, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Prof. Dr. Ayşegül Yüksel ve Hasan Özkılıç buluşacak. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.