Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

ANAYASA

Mustafa Kemal Atatürk, bu Ülkeyi kurarken, Ne mutlu Türküm diyene sözünü ifade etmesiyle herkesi kapsayıcı, doğusuyla, batısıyla, kuzeyi ile güneyiyle herkesi kucaklayıcı bir devlet kurmuştur.

Ülkemiz düşmanlar tarafından işgal edilmiş, yaşlısı genci, kadını erkeği oluşmaları yok eden bir milletin evlatlarıyız. Türkiye büyük millet meclisi açıldı. Bu meclis çok önemli kararlar aldı. Bağımsız milli Türk devleti kuruldu. Savaş sonrası bütün kaynaklar yok olmuş. Nüfusumuz azalmış, geride kalan vatandaşlarımızın çalışma iradesi ülkeyi ileri taşımak için hiçbir zaman azalmamıştır.
Ay yıldız bayrağımız, gökyüzünde dalgalandı. Ezanlarımız minarelerde okundu. Gençlerimiz davul zurna ve dualarla askere yolcu edildi. Yaylalarımızda ovalarımızda hayvanlar otlandı. Çeşmelerimizde sular aktı. Ağaçlarımızda kuşlar ötüştü. Öğrencilerimiz okula gitti. Sporcularımız birinci kürsüsüne çıktı. İstiklal marşımız söylendi. Milli ve dini bayramlarımızı beraber kutladık, beraber üzüldük beraber sevindik. Bulunduğumuz coğrafyada kadınlara eğitim, seçme ve seçilme hakkı veren ülkelerden biriyiz. Köye ve yoksul aile çocuklarına, parasız eşit eğitim verildi. Devletin her kademesinde memur, siyasetin her yerinde bulunma imkanı verilmiştir. Kadını seçimle başbakan yapan örnek ülkeyiz. Türk milleti, ayrıştırıcı değil, hepimizi bir arada tutan toplayan varlığımızı devam ettiren, büyük devlet olmayı sağlayan, üzüntümüzü sevincimizi beraber paylaştığımız, geleceğe güvenle bakan, kendine güvenen, eğitimde eşitlik, herkesin istediği yerde mülk edinmesi, düşündüğünü söyleyebilmesi, seyahat hürriyeti sağlayan, herkes istediği işi yapabilmiştir.
 
Seçme ve seçilme hakkına sahip, Cumhuriyet yönetimi ile bu günlere gelinmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devleti her zaman zorlukları aşmasını başarmıştır. Seçilen insanlara daima güvenmiş, milli iradeye her zaman saygı duymuştur. Geçmişte yapılan güzel işleri yok saymakla hiçbir yere varamayız. Bugün milyonlarca insan kamuda çalıştıkları için emekli maaşı almaktadır. Devlet demir yolları 1924 de faaliyete geçirildi. Fabrikalar yapıldı. Türk milleti yapılacak Anayasada, milletin hassasiyetini göz önünde tutulmasını istemektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR