Anasının kuzusu kızım

Doğum tarihi: 24.02.1993
Saat: 21.40
Gün: Çarşamba
Doğum tartısı: 3.800
Boy: 52 cm

Yirmi günlükken gülmeye başladı ve konuşmaya bayılıyordu ama lisanı hiçbir dile benzemiyordu , anlamak mümkün değildi ilk kelimesi "" Dede"".,esmer tenli insanlardan çok korkardı ve ağlardı,gülümsemeyi çok seviyordu, sevimli,candan ve tüm insanlar ona bayılıyordu ve geceleri hiç uyumuyor sabaha kadar ağlıyordu, sanırım geceleri ağlamayı sevip geceleri de ağlamaya ayırıyordu
Altı aylıkken ilk dişini çıkardı, altı buçuk aylıkken anne sütünü bıraktı, sekiz aylıkken emeklemeye başladı, dört buçuk aylıkken ilk seyahatini İzmir"e yaptı. On bir aylıkken öpmeyi öğrendi. On aylıkken suçiçeği çıkardı. Bir yaşındayken en çok sevdiği oyuncak televizyon kumandası, en çok sevdiği yiyecekler ekmek, yumurta, bisküvi, süt ama yoğurt yemekten nefret ediyordu, on beş aylıkken yürümeye başladı, en çok sevdiği reklâm Aymar sıvı yağlarının reklâmıydı, en çok sevdiği pop sanatçısı Bora Gencer ve "" hadi hadi şeker"" parçası. Komik kelimeleri, Süleyman dayısına ""dübüsü dayı"" kahveye "" kahpe"" Can arkadaşına"" Cam"" mutfağa "" muşmak""ve gittikçe yaramazlıklar artıyordu ortadan kaybolduğunda mutlaka banyoda ne kadar temizlik ürünü varda hepsini klozete boşaltmış olarak buluyordum veee ayaklar çıplak üstü başı ıslanmış bir kedi gibi sevimli. Ve her şeyi paylaşmaktan zevk aldığım kuzucuğum. Kızdığımda "" anne sen bana sevmiyor musun? "" seviyorum kızım"" seviyor musun"" evet seviyorum"" bir anlaşmaya varırdık sonunda.
Ve sen benim kızım "" anasının kuzusu"" diye sevdiğim anasının kuzusu Tuğçem. Seneler ardı ardına geçip gidiyor şimdi genç bir kızsın artık televizyon kumandası oyuncağın değil artık, reklâmları komik buluyorsun, dişlerinin hepsi tamam, koşuyorsun, yürüyorsun, neye ağlayıp neye güleceğini öğrendin yaşam denen bu yolda. İnsanın maskelerle yaşadığını herkesin sevgiyi paylaşmadığını ve sevgiyi herkesin hak etmediğini, ihanetlerin, hilelerin sahtekârlığın insanı satın aldığını öğreniyorsun, küçükken anlattığım kırmızı başlıklı kızlı masalların sonu geldi. Bir masal dünyasında başrolü sen oynuyorsun diğerleri figüran. Her zaman sen ol taklitlerden sakın ve sen sen olduğunda kazanacaksın. Sen benim kızım anasının kuzusu Tuğçem sen benim yaşantımın en güzel varlığısın. Hayat her zaman bize istediğimizi vermiyor ve hayatın sana verdikleriyle mutlu olmalısın mutluluk güzel kızım çiçeklerin tomurcuğunda, kuşların kanatları arasında, denizin dalgasında, öğrenmelisin kuzum mutluluk söylediğin şarkılarda hiçbir yerde arama mutluluk senin yüreğindeki o saf tertemiz yürek de mutluluk senin içinde.
Gülen ceylan gözlerinde hiç hüzün olmasın. Hediye ettiğin ilk anneler günü hediyen, ilk bayramın ve sana giydirdiğim ilk pembe mavi patiklerin, yeleğin, tulumun ve göbek bağın bile duruyor bir bohçanın içinde ve sana veremediğim o ad hala aklımda ""Asena"" sonra Destina "" dün gece sen uyurken ismini fısıldadım ve insanların korkunç öykülerini anlattım. Dün gece sen uyurken yüreğim bir yıldız gibi bağlandı sana. İşte bu yüzden sırf bu yüzden işte yeni bir isim verdim sana Destina. Tuğçem baş tacı anasının kuzususun sen hala. Ve senin koyduğun ad "" Kar tanesi"" hiç erimeyecek güneş vurduğunda.
Ve bir şey daha eklemek istiyorum. Biliyor musun? Anasının kuzusu seni çok ama çok seviyorum iyi ki sen benim kızımsın. Rabbimden dileğim en güzel gerçeksin.

Ben, Anneyim…
Ve son nefesimde her zaman
"" sütüm ve hakkım helal olsun yavrum"" derim.

Ve son sözüm sana büyük emekleri olan Deden Endülüs ve Babaannen Serpil Ünal"a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum…


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR