Amsterdam'da silahlı saldırı: 1 Türk öldürüldü iddiası

Amsterdam'da silahlı saldırı: 1 Türk öldürüldü iddiası
Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bir evin otomatik silahla taranması sonucu 1 kadının hayatını kaybettiği, 1 kişinin de ağır yaralandığı bildirildi. Ölen kadının ve yaralanan şahsın Türk oldukları iddia edildi.

Olay, akşam saatlerinde, çoğunlukla Türklerin yaşadığı Geuzenveld semtindeki Pieter van der Werfstraat Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Türklerin yaşadığı bir apartman kimliği belirsiz şahıs tarafından otomatik silahlarla tarandı. Kimliği belirlenemeyen bir kadın olay yerinde yaşamını yitirdi, bir erkek ise ağır yaralandı. Olay mahalline çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye aracı gönderildi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, silahlı saldırgan önce erkeği, daha sonra ise balkona çıkan kadını vurdu. Ağır yaralı şahıs ile balkondaki kadın, itfaiye ekiplerinin yardımıyla ambulansa alınarak hastaneye götürüldü.

Olay mahalline gelen polis çevrede güvenlik önlemi alarak delil araştırması yaptı. Bütün cadde polis kordonuyla kapatıldı. Çok sayıda Türk vatandaşı meraklı gözlerle ne olup bittiğini anlamaya çalıştı. Görgü tanıkları, silah taramasını çok şiddetli bir şekilde evlerinden duyduklarını, ilk önce havai fişek sandıklarını, sonrasında silah olduğunu olay yerine gelince öğrendiklerini söyledi. Bazı vatandaşlar da 7 el silah sesi duyduklarını ifade etti. Hollanda polisi, olay yerinden kaçan şahsı ve cinayetin sebebini araştırıyor. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.