Amsterdam polisi: 33 kalaşnikof ele geçirildi

Amsterdam polisi: 33 kalaşnikof ele geçirildi
Amsterdam polisi, yaptığı operasyonlarda 33 kalaşnikof marka silah ele geçirildiğini açıkladı.

Amsterdam AT5 televizyonuna yaptığı açıklamada polis komiseri Pieter-Jaap Aalbersberg, son dört ayda 33 kalaşnikof marka silah ele geçirdiklerini söyledi. Aalbersberg, bu rakamın son yıllara kıyasla çok fazla olduğunu aktardı.

Aalbersberg, “Ağır silahların Hollanda’ya çok rahat girdiğini görüyoruz. Ele geçirilen 33 adet kalaşnikof, Amsterdam polisinin son altı ay içinde tespit etmiş olduğu 300 adet ağır silahların sadece bir kısmıdır. Hollanda’ya yasa dışı ağır silah sokmak kolay. Her ne kadar Amsterdam’da ateşli silahlar ile işlenen suç sayısında azalma görülse de, ağır silahların çoğalması dikkat çekmektedir.” şeklinde konuştu.

Bu durumun, ağır silahların Doğu Avrupa’dan Hollanda’ya getirmenin kolay olduğunu gösterdiğini dile getiren Aalbersberg, Avrupa’daki silah ticaretinin sıkı bir denetimden geçmesi gerektiği ve Hollanda’nın tekrar silah kaçakçılığı ile mücadeleye öncülük etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Öte yandan emniyet yetkilileri, Amsterdam’da son zamanlarda meydana gelen mafya hesaplaşmalarında sık sık kalaşnikofların kullanıldığı bildirdi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.