AMİSOS KENTİNDEKİ...

 

AMİSOS KENTİNDEKİ İMAMIN KÖPEKLERİ

Uzun zamandan beri tarihi Amisos kentinde yaşanmış hikayelere ara vermiştik, zira bu hikayelere ayıracak zaman yoktu. İşler ne kadar yoğun olursa olsun sağlığınız elvermediği zaman ister istemez dinlenmek zorunda kalıyorsunuz. Son günlerde artan grip vakaları bizim eve de uğramayı ihmal etmediğinden bir kaç gün evde dinlenmek zorunda kalınca aklıma Amisos kentinden kalma hikayeler geldi.

Bugün sizlere tarihi Amisos kentinde yaşamış olan bir din adamının köpeklerinden bahsetmek istiyorum. Din adamı yaşadığı şehirde verdiği hak batıl mücadelesinden ötürü bir hayli düşman kazanmış, düşmanları ona karşı adam gibi savaş vermekten korkunca kendilerini korumak ve din adamına saldırmak üzere köpekler kiralamışlar. İmparatorluğun o kadar çok köpeği varmış ki saymakla bitmez. Osmanlı İmparatorluğundaki saray memurlarının iş taksimi gibi Amisos İmparatorluğu da bu köpekler arasında iş taksimatı yapıp tamamını bu katagoride değerlendirmiş. Örneğin Krallığın mahkemelerdeki işlerini takiple görevli köpeklere dava vekili köpekler, İmparatorluk adına kamuoyunu bilgilendirmesi gereken köpeklere ulak köpekler, İmparatorluğun resmi görüşünü bildiren köpeklere yazman köpekler, İmparatorluğun kamuoyundaki imajını organize eden köpeklere yalak köpekler,İmparatorluğun siyasi işlerini takip eden köpeklere protokol köpekleri, hiç bir işe yaramayıp ortalıkta dolaşan köpeklere de sokak köpekleri adı verilerek katagorize edilmişler.

Bu köpeklerin en önemli ortak özelliği Amisos Krallığının karşısında Hak mücadelesi veren din adamına karşı birleşip birlikte hareket etmekmiş. İmparator kendi hükümdarlığının zaafa uğrayacağını anladığı an tüm köpeklerini toplayıp, bakın bana itaatte kusur ederseniz karşımızdaki din adamı hepinizin hakkından gelir haberiniz olsun diyerek onları kendisine bağlarmış. Köpeklerin bir kısmı karın tokluğuna çalışırken bir kısmı barınacak bir barınak, yiyecek kemiğe razıymış, bir kısmı ise İmparatorun saraylarında han, hamam, at avrat ne isterlerse alabilen köpeklerdenmişler. En büyük korkuları İmparatorluğun halka yaptığı zulme direnen din adamının halkla bütünleşip onlara galebe çalması imiş.

İmparator ve köpekleri yıllarca Amisos kentini söümürmeye devam etmişler, her sıkıştıklarında köpek sayılarını artırıp, onların önüne bir kaç kemik atarak iktidarlarını güçlendirmişler.Ancak halkı aydınlatmakta kararlı olan din adamı inandığı tek tanrılı dinin Rabbine münacaatta bulunup, önünün açılması yönünde talepte bulununca önü açılıvermiş. Bir hayli sıkıntı çekmiş olmasına rağmen halkı doğru yolda aydınlatmaya devam edip, bilgilendirince halk ağır, ağır uyanmaya başlayıp, İmparatorluğa itaatten vaz geçmeye başlamışlar.

Ülke genelinde kurulan hiziplerin içerisinde İmparatorluğun haksızlıklarına karşı çıkan hizip iktidar olur olmaz önce Amisos Kentinin ileri gelenleri bu hizbin idaresini ele alırlar ancak hak mücadelesini yapan din adamı verdiği mücadele sonucu bu köpeklerin tamamını bu hizipten ayıklayınca bunlar başlamışlar feryadü figan etmeye. Bütün köpekler bir araya gelip ne yapacaklarını konuşmuşlar, aldıkları karar her köpeğin kendi alanında mücadele etmesi olmuş.

Hak yolunda mücadele eden adam zaman zaman karşısındaki güçlerin silahları ile onları vuruyor, onlarda bundan bir hayli rahatsız oluyorlarmış. Rahatsızlık duyanların içerisinde olan İmparatorluğun siyasi işlerini takip eden protokol köpekleri ile dava vekili köpekler ve yazman köpekler imiş. Yazman köpeklerin bir kısmına sadece Din adamının aleyhinde yazmanlık yapması için bir maaş tahsisatı yapılmış. Tabii o günkü şartlarda yapılan maaş tahsisatı kemik bolluğunun ötesine de geçmiyormuş. Bu yazman köpekler ha bire Din adamının aleyhinde yazmaya başlamış, din adamı onları pek ciddiye almamış ancak ne zaman ki olayı aile ve ahlak boyutuna taşımışlar din adamı onları bizzat ziyaret edip onlara hak dini aşısını yapmaya karar vermiş. Peki din adamının hak dini aşısı nasıl olur dersenzi izin verin de onu önümüzdeki yazılarda anlatayım. Çünkü bugün de bana ayrılan yer bitti kalın sağlıcakla


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR