AMİSOS’ DA BOTOKSLU SİYASETÇİLERİN ZİNAKAR YALAMALARI

Pazar günleri Tarihi Amisos kentinde geçmişte yaşanan olayları anlatma alışkanlığımıza devam ediyoruz. Zira siz değerli okurlarımızın, bu tür yazılara çok değer verdiğiniz okunma oranlarından ortaya çıkıyor. Tarihte olup biten olaylarla olay kahramanlarının benzeri tipleri her dönemde görme imkânımız olduğundan bu hikâyeleri okumak suretiyle ders almamız gerekmektedir. Bu nedenle de zaman zaman bu tür hikâyeleri yazmaya devam edeceğiz. Bugünkü hikâye kahramanlarımız tarihi Amisos kentinde yaşamış olan Botokslu siyasetçi ile onun yalamaları pozisyonunda olan zinakar, alkolik, aşağılık bazı tiplemelerden oluşacak. Bu tiplemeler o kadar enteresan tiplerdir ki anlatmak mümkün değildir. Onlar zinanın her türlüsünü yapacaklar, alkolün her çeşidini alacaklar, milleti haraca bağlayacaklar ama kimse sesini çıkarmayacak. Onlar konuşmaya sıra geldiğinde mangalda kül bırakmayacak türde insan kılığındaki yaratıklardan oluşmakta.

Hikâye kahramanlarımızın asıl meslekleri Amisos kentinin panayırlarında çiçek böcek satmakmış. Ancak o işten istedikleri kadar para kazanamayacakları anlayınca bu kez yazmanlık mesleğine merak salıp o işi yapmaya başlamışlar. Bu zinakarlar konuşmaya sıra geldiğinde sosyal adaletten, solculuktan dem vurup bu konuda kimseye pabuç bırakmayacaklarını ilan ediyorlarmış. Ancak hayatlarını idame ettirebilmek için muhtaç oldukları maişeti milleti söğüşleyerek temin ederlermiş. Onlara haraç vermeyenleri alemi cihana rezil etmek için türlü entrikalar, desiseler ve tezviratlarda bulunurlarmış. Bu yolla belli bir dönem geçinmişler bu zinakar yalamalar ama toplum bunları tanıyınca resti çekmiş. Bunlar da ellerindeki işleri kaybedip başkalarının yanlarında uşaklık yapmaya başlamışlar. Sosyal adaletten dem vuran bu yalamalar başlamışlar liberal ekonomiden, muhafazakârlıktan dem vurmaya. Ama bunlara toplum itibar etmediğinden kendilerine ekonomik bir destek bulma cihetine gitmek zorunda kalmışlar. Amisos kentinin krallığına talip olan Botokslu siyasetçi lakaplı sahte teolog bunlara her türlü desteği vermeye başlamış. Ama bunlar o kadar aç gözlü insanlarmış ki Botokslu siyasetçiden her ay aldıkları elli bin altını yetersiz bulup başkalarını da söğüşlemeye başlamışlar.

Söğüşledikleri başka bir kurum ise Amisos kentinin sokaklarını mumla aydınlatmasını sağlayan firma imiş. Bu firmayı öyle enteresan söğüşlüyorlarmış ki aklınız şaşar, sadece söğüşlemekle de kalmayıp firmada çalışanların yeme içme işleri ile dahi ilgilenip oralardan da nemalanmaya çalışıyorlarmış. Ancak hiç ummadıkları bir zamanda şehrin sokaklarını aydınlatma işini sağlayan firma bunlara verdiği desteği çekince bunlar deli divane olup saldıracak yer aramaya başlamışlar. Bir hayli aramadan sonra dervişlerin bol olduğu köyün tanınmış çizgi film karakterli güzel adam lakaplı adama gidip ondan nemalanmak istemişler ama bu istekleri geri çevrilince bu kez tüm avenelerini toplayıp adama saldırmak için harekete geçmişler ama bu yaptıklarını kimse umursamamış.

Zinakar yalamalar o kadar haysiyetsiz insanlarmış ki anlatamam. Amisos kentinde zabit kâtipliği yapan bir adamla arkadaşlık kurup, onun rahatsızlanması sonucunda onu hastaneye götürüp ameliyat ettirme bahanesiyle adamın kızına musallat olan bu ahlaksızlar daha sonra adamın olayı öğrenmesi üzerine kızı ile zinakar yalamaların irtibatını kesince adamın aleyhinde mektuplar yazıp ülkenin her yanına yollayacak kadar alçak insanlarmış bunlar.

Hatta Amisos kentindeki zina işleri onlara yeterli gelmeyip, soluğu Amisios kentinin doğusunda bulunan Batumiye şehrine kadar gidip oralarda işret işleri ile meşgul olurlarmış. Bir gece onları hatunlarla yakalayıp resimlerini çeken başka bir yazman o resimleri arşivleyip dosyasına koymuş ama o da resimleri verip yayınlanması karşılığında milletten para istermiş, o nedenle de kimse para vermeye yanaşmayınca resimler adamın arşivinde kalmışlar.

İşin garip tarafı ise bu zinakar yalamalara destek olan Botokslu sahte teolog siyasetçinin davranışları imiş. Zira sahte teolog olan Botokslu siyasetçi teologluğunun sahte olmadığını her fırsatta dile getirse de onda da zina, rüşvet, sahtekarlara destek gibi tek tanrılı dinin kabul etmediği hasletler olmasına rağmen topluma çok farklı görünmeye çalışması imiş. Ancak dönemim yazmanlarından olan ve tek Tanrılı dine inanan başka bir yazmanın eline öyle enteresan belgeler geçmiş ki aklınız şaşar. Adam o dönemde belgeleri yayınlamış ama detaylarını bizim bu yazıda vermemiz için yer kalmadığından o detayları da daha sonraki hikâyelerimizde sizlere anlatmaya devam edeceğiz. Bugünkü Tarihi Amisos kentinde yaşanan Botokslu siyasetçinin zinakar yalamalarının hikâyelerini anlatmaya çalıştık. Daha sonraki yazılarımızda bu hikâyeletin devamları gelecek. Botokslu siyasetçinin Deyyusu Ekberler’inden tutun da zilli şişkolarının yaptıklarına varıncaya dek bir çok hikâyeyi sizlerle paylaşacağız. Kalın sağlıcakla

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR