AMELİYATSIZ İPLİKLE YÜZ GERME

AMELİYATSIZ İPLİKLE YÜZ GERME
Medical Park Samsun Hastanesi Dermatoloji Kliniği’nden Uzm. Dr. Yüksel Oltulu “PLLA yöntemi” hakkında bilgi verdi.

Dr. Oltulu “Yaşlanma sürecinde kolajen üretiminde ve cilt alt yağ dokusunda azalma, cildin elastikiyetinde ve su tutma yeteneğinde azalma, kemik ve kas dokuda kayıplar, hacim kaybı, yumuşak dokuların yer değiştirmesi ve sarkmalar meydana gelmektedir. Kolajen kaybı yüzde gözle görülür yaşlılık belirtilerine neden olur. Bunlar kırışıklıklar, çökmeler ve deri yüzeyindeki katlantılardır.”dedi.

Yüzdeki yaşlanma belirtilerinin çoğunun hacim kaybı, kemik erimesi, doku elastikiyetinin azalması ve yerçekiminin ortak etkisinin sonucu olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Yüksel Oltulu “20’li yaşlardan itibaren cilt kalınlığı önemli ölçüde azalmaya başlar. Bu azalma orta derideki kolajenin kaybı sonucu olmaktadır. Elastik liflerin yapılanmasında da kayıplar meydana gelir, cilt kuru, ince ve daha az elastik görünür, kırışıklıklar oluşur ve sarkmalar başlar. Yüzdeki yağ dağılımı değişir, kontörlerde dolgunluk kaybı olur, yağ yastıkları birbirinden ayrılır. Yaşlanma ile birlikte, kaslar kademeli olarak düzleşir ve kısalır. Cilt ve kaslar arasındaki hacim kaybolur, iki kaş arasında ve alındaki kaslar sabit ve derin kırışıklıklara yol açar. Kemik erimesi ve kemiklerdeki kayıp, yüz ve kafatası kemiklerinin yaşlanma nedenidir. Yüz yüksekliğinde kayda değer bir azalma ortaya çıkar. Bu yükselme alt ve üst çenedeki değişiklikler ile yüzün genişliği ve derinliğindeki artışa bağlıdır.”diye konuştu.

Orta derinin kolajen bakımından zengin olduğunu söyleyen Dr. Oltulu “Sağlıklı kolajenin yıkımı ve yeni kolajen üretimindeki azalma istenmeyen kırışıklıklara ve cildin yaşlı görünmesine neden olur. Yaşlanmayla birlikte cildin elastikiyetinde ve su tutucu özelliklerinde de kayıplar yaşanır. Bu da yaşlanan cildin yumuşaklığını kaybetmesine ve daha az esnek görünmesine neden olur.”şeklinde ifade etti.

Medical Park Samsun Hastanesi Dermatoloji Kliniği’nden Uzm. Dr. Yüksel Oltulu “Poli-l laktik asit (PLLA / Sculptra) canlı dokularla uyumlu, vücut hücreleri ile reaksiyon göstermeyen, doku içinde kendi kendine yok olabilen, bağışıklık sistemini etkilemeyen bir polimerdir. Vücudun doğal kolajen üretimini arttırarak, yüzünüze yıllar içinde kaybolan hacmini geri kazandırarak yüz kontörünün düzeltilmesine yardımcı olur.  PLLA etki göstermeye devam ettikçe, birkaç hafta içinde ciltte anlık meydana gelen değişimden çok daha fazlası meydana gelir.”

Uygulamaların 15-20 dakika gibi kısa bir süre içinde yapıldığını söyleyen Dr. Yüksel Oltulu  “Uygulama sonrası normal hayata hemen dönülebilmektedir. Dikkat edilmesi gereken husus doktorunuzun tarif edeceği şekilde tedaviyi takip eden 5 gün boyunca günde 5 defa 5er dakikalık süre ile tedavi uygulanan bölgelere masaj yapmaktır. Tedavi sonrası etki iki yıldır.”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.