AMASYA'YA ANLAMLI ZİYARET

AMASYA'YA ANLAMLI ZİYARET
Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı destekli Genç Değerler Milli Değerler ile Buluşuyor Projesi kapsamında...

Amasya‘ya gelen Belçika'da yaşayan 30 Türk genci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Erdin ACAR' ı ziyaret ettiler.

BELÇİKADA YAŞAYAN 30 GENÇ AMASYA'YI ZİYARET ETTİ

Proje ile yurt dışında yaşayan 16-22 yaş aralığında, eğitimine devam eden gençlerin Türkiye ile bağlarını güçlendirmek adına, kendi öz kültürlerini yerinde tanımalarına ve Amasya ve Çanakkale’nin tarihi ve kültürel mekânlarını görmelerine olanak sağlayacak dil, kültür ve medeniyet temalı proje kapsamında Amasya'da bulunan ve Belçika’da yaşayan 30 Türk genci Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdin ACAR ‘ ı ziyaret ettiler.

"ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ"

Ziyaret esnasında bir konuşma yapan ACAR; Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Davos’ta katıldığı bir programda Amasya için "Huzurlu ve doğanın bir parçası olarak tatil geçirmek; nehir, dağ ve şehrin bir arada olduğu bir yer görmek isterseniz size Amasya şehrini öneririm" sözlerinin ne kadar doğru olduğunu sizin gözlerinizden görüyor olmak beni ziyadesi ile mutlu ediyor, naçizane bizlerde kurum olarak bu tarihi dokunun altında 6 yaşından 70 yaşına kadar kendisini genç gören bireylerimize Devletimizin vermiş olduğu sınırsız destekle spordan, kültür, beceri, el becerilerini ve sosyal faaliyetleri ücretsiz ve zaman gözetmeden vermeye çalışıyoruz ve elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

"GENÇLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİM"

Acar sözlerine şöyle devam etti : "Artık Türkiye’miz geçmiş yıllardaki gibi içine kapanık, zayıf ve aciz değil . Ülkemiz küresel bir güç tarihimiz ile ekonomimiz ile ürettiklerimizle artık boyun eğen değil diz çöken değil diz çöktüren bir ülke. Biz burada ne kadar bu ülkenin sahipleri isek ,sizin gibi Dünyanın neresinde yaşarlarsa yaşasınlar ülkemizden ayrılmak zorunda kalan tüm vatandaşlarımızda sahiptir . Tarihimizi ve kültürümüzü nerede olursanız olun yaşatın , zenginliklerimizi anlatın, başınızı eğmeyin dik durun 77 milyon Türk hep sizin yanınızda olacaktır diyerek ziyaretlerinden dolayı Belçika’da yaşayan gençlerimize teşekkür ederim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.