AMAN DİKKAT!

AMAN DİKKAT!
Son yıllarda Samsun'da Akaryakıt sahteciliğinden bahsedilirken, şimdi de Mobilya sektöründe sahteciliğin olduğu ortaya çıktı. Ünlü markaların bayiliğini alan bazı firmalar, yüksek fiyatlı mobilyaların sahtesini yapıp orijinal diye satıyorlar.

ORİJİNALİ YERİNE SAHTESİ
Ünlü markaların bayiliğini alan bazı mobilya mağazası sahipleri yüksek fiyatlı mobilyaların benzerini yaptırarak sanki orijinalmiş gibi tüketiciye satıyorlar. Özellikle koltuk takımında yapılan bu sahtecilik tüketiciyi büyük zarara uğratırken, firmaya da aynı oranda kazanç sağlıyor. Tüketici gerçek ürünü satın aldığını zannederek bin(1000) TL. değerindeki merdiven altı mobilyaya 10 bin(10.000) TL. ödüyor.

KONTROL EDİLMELİDİR
Mobilyacı esnafından aldığımız bilgiye göre, Tüketici satın aldığı ürünün gerçek mi, sahte mi olduğunu anlamak için, ürünün ana firmasını arayarak, faturada yazılı olan ürünün modelini, markasını, katalogdaki kod numarasının doğru olup olmadığını teyit ettirmek. Çünkü piyasada ün yapmış firmalar, bayilere verdikleri ürünler için modelini, markasını, katologda belirtilen kod numarası belirterek faturalandırıyorlar.

BİRE BİR İMİTASYON
Tüketiciler eğer satın aldıkları ürüne ait araştırma yapmazlarsa, merdiven altında üretilmiş olan kumaş, sünger, renk ve malzemeleri aslına benzer şekilde üretilmiş, ucuza mal edilmiş ürünü alarak kandırılmış olacaklarını, kalitesiz ürün almalarının yanı sıra, çok düşük fiyata mal edilen çakma ürünü, çok pahalı fiyata alarak da ikinci bir darbeye maruz kalacakları, dürüst mobilya satıcılarınca uyarı mahiyetinde bilgi veriliyor.

ANLAMASI ÇOK ZOR
Fatura kesmemek için her türlü yolu deneyen bu firmaların, sahte ürünü marka diye satarken iskonto yapıp fiyat kırarak müşteriyi fatura istemekten caydırıyorlar. Müşterinin katalogda görüp beğendikleri ürünün orijinalini değil de, sahtesini ürettikleri bire bir benzer çakma ürünü daha sonra tüketicinin evine gönderiyorlar. Tüketici ürünün sahte mi, gerçek mi olduğunu ürüne bakarak anlayamıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum