AMAÇ NE?

AMAÇ NE?
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ilk kez uygulamaya koyduğu Maarif Hareketi hakkında yapılan açıklamalar kamuoyunda tepki uyandırdı

      Memur Sen İl Başkanı Nejdet Güneysu ilçelerdeki okulları ziyaret edip sosyal medyada paylaşması akıllara amacı ne sorusunu getirmekte. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Samsun’da ilk kez uygulamaya koyduğu Maarif Hareketi’ne destek vermesi gerekirken son günlerde yaptığı açıklamalarla kamuoyunun tepkisine neden olan Güneysu’nun yaptığı ziyaretlerde bu konuya girip girmediği de merak konusu.

           İLK KEZ BÖYLE BİR ÇALIŞMA BAŞLATILMIŞ                              

      AK Parti iktidarında ilk kez Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nde güzel bir çalışma başlatılmış olduğu göz önüne alındığında Memur Sen’in böyle güzel bir çalışmaya destek vermesi gerekirken köstek olmasının nedeni anlaşılmadı. Bu güne kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu anlamda en ufak bir çalışması olmadığı açıkça ortada olmasına rağmen memur Sen’in takdir etmesi gereken böyle güzel bir çalışmaya karşı çıkması akıllara ziyan bir durum olarak değerlendirildi.                                                                     

     OKUL MÜDÜRÜNE SORUŞTURMA AÇILMALI

      İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı Maarif Hareketi’nin tek amacı eğitimdeki kaliteyi yükseltmek olduğu açık ve net ortada olmasına rağmen Memur Sen Bafra Şube Başkanı ve aynı zamanda bir okul müdürü olan Hamdi Yıldız’ın organize bir biçimde mesaj atarak adeta İl Eğitim müdürlüğüne karşı bayrak açarcasına harekete geçmesi ne memurluk zihniyetine ne de sendikacılık anlayışına yakışan bir durum olarak nitelendirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu konuda derhal soruşturma açması kamuoyunun beklentisi haline gelmiş durumda.

      SENDİKACILIK MI İDAREYE İSYAN MI?

       Eğitim Bir Sen’in İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne karşı başlattığı bu hareket sendikacılıktan öteye adeta bir isyan ve idareyi acze sokma hareketi olarak kamuoyu tarafından algılanmakta. Bugüne dek adeta saltanat sürmeye alışan bazı idarecilerin Maarif Hareketi sonrasında çalışmak zorunda kaldıklarından sendikayı ayağa kaldırdıkları düşünülürse sendikanın eğitimden çok yandaşlarını düşündüğü de açıkça ortaya çıkmış durumda.  Ahmet Ufuk ERKAN

 

         

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum