ALTYAPI

Temeli sağlam olan bina dokuz şiddetinde depreme de dayanıklı olur. Bu futbolda da böyledir. Altyapı ve temel sağlam olursa üstyapıya da sirayet eder.

Rekabet oluşur. Gelen ve gelecek olan transferler mecburen daha iyi oynamak ve daha iyi efor göstermek zorundadırlar.

Geçmişte Samsunspor'un ilk 11'de 7 Samsunlu futbolcu banko oynar, kulübede de en az 4 oyuncu hazır beklerdi. Büyük Başkan İsmail Uyanık'la başlayan altyapı hamlesi başarıya ulaşmıştır.

Tecrübe kazansın diye o zaman üçüncü ligde olan Kadıköyspor'umuz pilot takım olmuş, genç futbolcularımız orada deneyim kazanıp tekrar Samsunspor'umuzda banko oyuncular olmuştur.

Şimdilerde baktığımız zaman en büyük iki ilçemiz Bafra ve Çarşamba amatör liglerde, yıllardan beri birbirimizle rekabeti karıştırıp bazen düşmanlığa çevirdik. Bu da Samsun futboluna zarar vermiştir.

Niye koskocaman Samsun şehrinin iki ligde ve başka da profesyonel liglerde takımımız yok? Bir an önce birlik beraberlik sağlayarak birbirimizi yemeyi bırakarak üç lige en az bir Samsun takımı taşımalıyız.

Futbolda pilot takım çok önemlidir. Bu işi üçüncü ligde olan Erbaaspor yüklenmiş durumda. Geç futbolcularımız orada deneyim kazanacaktır. Bu konuda Erbaaspor yönetimine ve hocalarına da teşekkür ederiz.

Güzel işler oluyor dedik. Altyapı artık İsmail Uyanık'ın kontrolü altındadır. 

En son hamle elit liglerde mücadele edecek olan U17 takımımızın hocası, hem akademili hem de alaylı yıllarca Samsun Kadıköyspor'da çalıştırdığı yaş gruplarında Türkiye Şampiyonluğu ve dereceleri olan, daha sonra gittiği Yap-Ba Akademi'de yaptığı bilimsel çalışmalarla altyapıda çığır açıp çıtayı yukarıya taşıyan Akın Türker hocamızın, Büyük Başkan İsmail Uyanık'ın ısrarları sonucu takıma kazandırılmasıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit Gök Arşivi
SON YAZILAR