Altın Günleri Kalbe Zararlı

Altın Günleri Kalbe Zararlı
Doktorlar , altın günlerinde ikram edilen yiyeceklerin kalp sağlığına zararlı olduğu konusunda uyarıyor...

Büyük Anadolu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Oğuzhan YÜCEL ,kadınların düzenledikleri  altın günlerinde ikram edilen hamur işlerinin ,kalp hastalıklarına zemin hazırladığına dikkat çekti. Uzman Dr. Oğuzhan YÜCEL kurabiye ve poğaçaların yendiği,sohbetlerin edildiği 'kabul'  ya da 'altın günleri'nin, ilk başta masum görünse de kalp sağlığını olumsuz etkilediğini ve hamur işlerinin kilo , hipertansiyon , metabolik  ve kalp hastalıkları ile ortopedik sorun olarak geri döndüğüne dikkat çekti.
Küçük Önlemler Yeterli
Dr. Yücel ;
Kadınların kalp damar hastalıklarından korunmak için basit önlemler alması gerektiğini söyledi.  sigaradan kaçınmak gerektiğini söyleyen Yücel, kadınların bellerinin inceliğine dikkat edip ,aldıkları kalorileri , fiziksel aktiviteyle yakmaları gerektiğini belirtti.
Hamur İşi Yerine Meyve İkram Edin
Uz. Dr. Oğuzhan Yücel ,ev hanımlarının yiyecek hazırlama yarışına girmek yerine birbirlerine meyve ikram etmelerini önerdi. Bu uygulamanın kadınları hem zahmet hem de masraftan kurtaracağını söyleyen Dr. Yücel , hazırlıklara harcanacak zamanın bir sanat veya sporla değerlendirilmesini tavsiye etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.