"Altın Fiyatları Kasımdan Sonra Değişir"

"Altın Fiyatları Kasımdan Sonra Değişir"
Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, "1 Kasım seçimlerine kadar altın fiyatlarının bu şekilde devam edeceğini düşünüyorum.

Seçimin çıkan sonuçla tüketicinin güven endeksine göre artış veya inişler yaşanacağını bekliyoruz" dedi.

"BEKLENİLEN HAREKETLİLİK OLMADI"

Yaz mevsiminde kuyumcuların beklediği alışverişi yapamadığını belirten Özman, "7 Haziran seçimlerinden sonra kuyumcuların sezonu başladı. Seçimlerin ardından başlayan düğün ve nişan sezonunu yoğun şekilde geçireceğimizi sanıyorduk. Fakat 7 Haziran genel seçimlerinden sonra tek başına hükümet çıkmaması peşine koalisyon görüşmelerinin de olumsuz sonuçlanması Türkiye'yi hükümetsiz bıraktı. Bundan dolayı ekonomik anlamda bir kırılganlık oluştu. Bu kırılganlık da fiyatlara yansıdı. Döviz kurlarında ciddi artış Türk Lirası'nda da değer kaybı yaşandı. Bu bizim yazın beklediğimiz alışverişi bir hayli sekteye uğrattı ve ciddi anlamda iş kaybı yaşadık." diye konuştu. 

5 ALACAKLARSA 4 ALDILAR

Altın fiyatlarındaki artış sebebi ile alacakları altının daha azını almak zorunda kalan vatandaşların fazla sayıda olduğunu kaydeden Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, "Alışverişlerimizin azalması siyasi istikrarsızlığın ötesinde bir de fiyat yüksekliği oldu. 100 liranın altında bulunan altın fiyatlarının 100 liranın üstüne çıkması vatandaşlarımızın planlarını bozdu. Almak istedikleri altınların daha azını aldılar. 5 alacaklarsa 4 aldılar." dedi

"ALTIN BOZDURAN VATANDAŞA YARADI"

Okul sezonunun açılmasıyla kuyumcuya geri dönüş yapan vatandaşlardan dolayı kuyumcuların satış yönünde değil de alış yönünde işlem yapmaya başladıklarını kaydeden Özman, "Altın fiyatlarının yükselmesi tüketiciye en çok bozdurma açısından yaradı. Birkaç senedir yükselmeyen altın fiyatları kâr edememiş, hatta zararda olan altın yatırımcısının yüzünü güldürdü. Döviz fiyatlarının artması Türk Lirası karşısında altına ciddi bir değer kazandırdı." şeklinde konuştu.

"BAZI VATANDAŞLAR DAHA DA ARTACAĞINI DÜŞÜNÜYOR"

Vatandaşın 1 Kasım seçimlerini beklediğini söyleyen Özman, "Ekim ayının başlamasıyla ticaretimiz hem alım hem satım konusunda durdu. Yüksek fiyatlardan ve ekonomik belirsizlikten dolayı vatandaşımız altın için bir yatırım yapmak veya yeni bir harcama kalemi açmak istemiyor. Altınını bozdurmayan vatandaşların düşüncesi ise 1 Kasım seçimlerinden de 7 Haziran seçimlerindeki tablonun çıkacağını düşündüklerinden dolayı olduğu ve olumsuz bir gelecek beklediklerindendir. Vatandaşlarda bu sebeple altın fiyatları daha da yükselir umudu var." diye konuştu.

Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.