ALPERENLER RADOVİŞ'DE

ALPERENLER RADOVİŞ'DE
Alperen Eğitim ve Kültür Merkezleri Genel Koordintörü Sami Taşkın Makedonya'nın nüfusunun %17'si Türk olan Radoviş İlçesi Belediye Başkanı Şaşko NİKOLOV'u makamında ziyaret etti

Ziyarette, Makedonya'nın Osmanlı yadigarı topraklar olduğunu belirten Sami TAŞKIN Makedonya'da kendilerini evlerinde hissettiklerini ifade ederek ortak tarih ve kültürün getirdiği sıcaklık ve misafirperverlik için Şaşko NİKOLOV'a teşekkür etti.

Türklerin Makedonya'daki Türk kardeşleri için yaptığı çalışmaları hayranlıkla ve yakından takip ettiklerini ifade eden Radoviş İlçesi Belediye Başkanı Şaşko NİKOLOV, Makedonya ve Türkiye'yi kardeş ülke olarak gördüklerini söyledi. Müslüman Türk ile Hristiyan Makedonların birlite yaşamasını Allah'ın bir takdiri olarak gördüklerini belirten NİKOLOV aramızda bir problem olmaması kardeşliğimizin bir göstergesidir, dedi. NİKOLOV sözlerini şöyle sürdürdü: "Belediyemiz 30.000 nüfuslu bir belediye. Geçim kaynağımız sadece tarım ve hayvancılık. 19 Meclis üyemizin 2 tanesi Türk Demokratik Partisinden. En çok güvendiğim meclis üyemiz ise Müslüman bir Türk olan dostum, arkadaşım Enis ÖMER. Herkesten daha çok kendisine güveniyorum. Ziyaretinizden ötürü teşekkür ediyor, Samsun'daki belediye başkanlarına kardeş belediye taleplerimizi ve selamlarımızı iletmenizi istiyorum."

Ziyaretin anısına Sami TAŞKIN tarafından Belediye Başkanı Şaşko NİKOLOV'a üzerinde Samsun'un simgesi Atatürk Anıtı ve Bandırma Vapuru olar duvar süsü ile Osmanlı Kaftanı biblosu hediye ederken NİKOLOV ise TAŞKIN'a Radoviş Belediyesini tanıtıcı kitap hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.