Alperen Ocakları'ndan Anlamlı Etkinlik

Alperen Ocakları'ndan Anlamlı Etkinlik
Samsun Alperen Ocakları tarafından Dünya Kitap Günü dolayısıyla gençlerimizi okumaya teşvik amacıyla Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlik özellikle gençler ve çocuklar tarafından ilgi gördü.

Etkinlikte konuşan Alperen Ocakları Samsun İl Başkanı Ömer Akkoyun, "Öncelikle aziz milletimizin ve bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, toprak bütünlüğümüzün ve milli değerlerimizin çiğnenmeye çalışıldığı bu dönemde gençlerimizi daha uyanık olmak, daha bilgili ve bilinçli olmak hususunda uyarmak için burada bulunduğumuzu ifade etmek istiyorum." dedi.


"TARİHİNİ BİLMEK KİMLİĞİNİ BİLMEK DEMEKTİR"

Alperen Ocakları Samsun İl Başkanı Ömer Akkoyun kitap okumanın önemini vurgulayarak, "Malumunuz üzere 23 Nisan aynı zamanda Dünya kitap Günü'dür. Kitap okumak; hava gibi su gibi yemek gibi günlük hayatımızın bir parçası olmadıkça kültürel gelişmemizi tamamlamamız ve bilgi çağını yakalamamız mümkün değildir. Ekonomik kalkınmanın temel yatırımı eğitim ise kitaplar da eğitimin temel amacıdır. Okumayı öğrenenlere neyi, nerede, nasıl okuyacakları gösterilmez, okunacak yeterli malzeme ve rahat ortamlar sağlanmaz ise, kazanılan okuma becerileri yok olur. Bir ömür boyu sürecek öğrenme kesilirse iyi öğrenmiş olmak neye yarar. Okunacak bir şeyin yoksa iyi okuma bilmenin ve yüksek yerlerden diploma almanın ne faydası vardır. Unutmamalıyız ki okulda öğrendiklerimizi, yeni bilgilerle beslemezsek bir süre sonra başlangıca döneriz. Tarihini bilmeyen toplumların tarih sahnesinde fazla kalmadığına yine tarih sayfaları şahittir. Tarihini bilmek, kimliğini bilmek demektir. Bilginin en sağlam kaynağı da kitaplardır. Düştüğünüz kimlik bunalımından sizi kurtaracak, dünyada hak ettiğimiz yere, yani her yönden mutlu ve müreffeh bir Türkiye'ye bizleri ulaştıracak yegane yol ilimdir, ilimin kapısı da okumaktır. O nedenle ellerde silah değil bıçak değil, uyuşturucu ve sigara değil kalem olmalıdır, kitap olmalıdır." şeklinde açıklamalarda bulundu. ONUR EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.