ALLAH'A MÜRÂCAAT

Müslüman için müracaat adresi Yüce Allah'tır.  Şikâyetler de Allah'a yapılır, istek ve talepler de Allah'a arz edilir. Bunun şeklini ve usulünü Allah bildirmiş, Resulü de öğretmiştir.

Allah'a dost olmanın ve Allah'ın dostları arasına girmenin yolu; her şeyde Yaratana iltica etmektir.

Varda yokta, zorda kolayda, darda genişlikte; Allah ile beraber olan her zaman kazançlıdır.

Allah c.c. da; bu kullarını dost edinir. Dostu Allah olanın; dünya ve ahirette her şeyi düzgün olur.

Allah'ın yarattığı kullar; dertlerine devayı, hastalıklarına şifayı, sorunlarına çözümü, müsibetlere karşı tefekkürü; öncelikle ve özellikle Rablarıyla yapmalıdır.

Zindana giren Hz. Yusuf; kurtuluş için dönemin Firavn/Kralından yardım istediği için, hapiste unutulmuş ve bir yıl kalacağı hapiste 8 yıl kalmıştır.

Kederini ve sıkıntılarını soran dostuna, yaşadıklarını; üzüntü nedeni olarak söyleyen Hz. Yakup Allah tarafından uyarılmıştır.

Vesileler, aslın yerine geçemez. Sorunlara çözüm olarak görülen unsurlar; vesilelerdir. Sorunların çözüm adresi; Yüce Allah'tır.

Hesabını yapıp ağlamayan, Yaratanı hatırlayıp dua edemeyen insanlar; Rablarının katında değersizdir.

İmanı olmadığı halde itibarı artan, şükrü olmadığı halde varlığı çoğalan, sabretmereği halde müsibetle karşılaşmayan kimse; Yaratanın katında silinmiştir.

Yokluk, sıkıntı; lütuf ve ihsandır. Allah'a ulaştıran her şey lütuf, Allah'tan uzaklaştıran her şey de, Rab katından silinmektir.

Tercih; kul iradesindedir. Allah katından silinmek ve değersizleşmek; perişan olmaktır. Dünya ve ahiretin mahv olmasıdır.

Dua; Allah'a yöneliş ve Yaratanla konuşmaktır. Taleplerin arz edilmesi, şikâyetlerin sunulması;  dua ile olur.

Dua; dil ile yapılacağı gibi, hâl ve ahvâl ile de yapılır. Hatta, hissiyat bile duadır.

Mazlumun ve masumun sessizliği; onların en etkili duasıdır. Gönülden bir "Ahh" çekmek de, bir duadır.

Göz yaşı ile konuşmak; ayrı bir duadır ki, arş-ı âlâyı titretir. Seherde secdede, namazla oruçla istenen talepler ve yapılan şikâyetler; tamamen ilahi adrese teslimdir.

Vesilelere yönelmeden önce mutlaka şikâyet ve taleplerin Allah'a arz edilmesi gerekir. Öncelikle müraacatlar; yaratan Allah'a yapılır.

Allah'a yapılan şikayatler ve Allah'tan istenen talepler de; mutlaka karşılık bulur. Bu durum; İlahi vaad'dir.

Özellikle; doğuştan koruma altında olan unsurlara karşı yapılan saldırıları ve yapanları, İlaha şikâyet etmek; en doğru yoldur ve kesin çözümdür.

"Darda, Zorda ve Yokta" da; talepler Allah'a arz edilir. Müslüman tavrı ve bakışı; böyle olmalıdır. Bu yöntem; Allah'ı dost edinen ve Allah'ın dost kabul ettiklerinin yöntemidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR