Alanlı Kuran Kursu açıldı..

Alanlı Kuran Kursu açıldı..
Alanlı Kuran Kursu açılışında konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 1,5 yılda okullar ve ibadethaneler için 2 Milyon TL’lik yatırım yapıldığını söyledi.

Atakum İlçesi Alanlı Mahallesinde yapımı tamamlanan Kuran Kursu, gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum Müftüsü İsmail Keskin, Vezirköprü Müftüsü Mehmet Öztürk ile çok sayıda mahalle sakininin katılımıyla gerçekleşen açılış, Kuranı Kerim tilaveti ve dualar eşliğinde yapıldı.

Atakum İlçesinde eğitim kurumları ve ibadethaneler için son 1,5 yılda 2 Milyon TL’lik yatırım yaptıklarını belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum Belediyesi olarak ilçemizdeki okulların ve camilerin bakımları için 2 Milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik. Bu anlamda hem eğitim kurumlarının hem de ibadethanelerin öneminin farkındayız. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz Alanlı Kuran Kursu da bölge için ihtiyaçtı. Vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda ilçe müftülüğü ile dirsek temasında olarak gerçekleştirdiğimiz çalışma sonucunda bugün açılışını gerçekleştiriyoruz. Mahallemize hayırlı olsun. Okullarımız ve ibadethanelerimize yönelik çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek” dedi.

Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu ise konuşmasında Alanlı Mahallesi kadınlarına seslenerek, “Bugün burada önemli bir açılış gerçekleştiriyoruz. İlçemize, mahallemize hayırlı olmasını diliyorum. Ben burada kalabalık bir kadın topluluğu görünce konuyu başka bir açıdan değerlendirmek istedim. Kadınlardan ricam var. Lütfen eşlerinizi yerli yersiz silah atmamaları konusunda uyarın. Maganda kurşunu ile can veren onca vatandaşımız varken, birilerinin halen daha keyfi olarak havaya ateş açabilmesine şaşırıyorum. Bu anlamda kadınlardan dikkatli olmalarını ve eşlerini bu konuda sık sık uyarmalarını rica ediyorum” diye konuştu.

Atakum Müftüsü İsmail Keskin, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ya Kuran Kursunun hizmete açılabilmesi noktasında verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederken, açılış Vezirköprü Müftüsü Mehmet Öztürk’ün duasının ardından gerçekleştirildi. Protokol üyeleri açılışı mahallenin kadınlarıyla birlikte yaptı. Daha sonra davetlilere Kuran Kursu hakkında bilgi verildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.