Alan Boş

Alan Boş

15’ler deresi, Akçakale ve Suruç birliklerinin sınır noktasıdır.  Derenin iki tarafında her iki birliğe ait mevziler vardır. O mevzilerin birbiriyle iletişimi yoktu, iletişim kurmak için üst birlikler aracılık yapar buda zaman kaybına neden olurdu. Bu  dere yatağının içerisinde görülen herhangi bir kişiye, diğer tarafın nöbetcisidir düşüncesiyle müdahale edilmediğinden  sınır ihlallerinin sıkça karşılaşıldığı bölgedeki aksaklığı gidermek için, dere yatağında görülen kişiye ateş açılması yönünde talimat verilmişti.

Bir gece o bölgede ki mevzide bulunan çavuş, telsizle oldukça rahat bir ton ile, dere yatağının içinde adam olduğunu söylemiş ve ateş etmeye başlamıştı. Doğal olarak yanında ki personelde atışları ile onu destekliyordu.

Bölgeye doğru koşarken, ne Suriye yönünden , nede diğer mevziden atışa karşılık verilmiyordu.  Çavuşun söylediği her noktayı girip aradık, telleri kontrol ettik, iz tarlalarını inceledik bölgede sınır ihlali teşebbüsüne  ait hiçbir belirti bulamadık. Çavuş ısrarla tellerin altında adam gördüğünden dem vuruyor,

Bölgeden ayrıldıktan yaklaşık bir saat sonra aynı telsizden ikinci anons geliyor, ses titriyor, heyecan tavan yapmış ve o muhteşem anons BU KEZ DOĞRU SÖYLÜYORUM TELLERİN YANINDA ADAM VAR, bu kez doğru söylemek,

Seçim yaklaşıyor, hiç fark ettiniz ,’’ Ey Türk halkı, biz yıllarca size uçuk vaatlerde bulunduk, artık devir değişti, siz bunlara kanmıyorsunuz, bizde stratejimizi değiştirdik , sosyal alanda, dış işleri, iç işleri, ekonomi konularında elimizden geldiğince sizlere huzur verecek bir gelecek oluşturmak için mücadele edeceğiz, önceliğimiz siz değil vatandır. Vatan uğruna çalıştığımız sürece kazanım sizlerin olacaktır ve eğer  ilk yılımızda sizlerin adına, vatan için bir şey yapamıyorsak, aldığımız görevi iade edeceğiz’’ diye biten bir vaat.  Duymadınız.

Sizin duyduğunuz vaatler,çavuşun beklediği sınırda kimse yokken rahat rahat  boşluğa ateş etmesidir. Örnek mi oldukça fazlasıyla geçmişte var.

1991 yılında yıllarca iktidar olmuş bir partinin, yine iktidar olmak adına verdiği birkaç vaat

‘’ Kim ne veriyorsa  5 lira fazlasını vereceğim ‘’

‘’Ekonomiyi 500 günde düzlüğe çıkartacağım ‘’

Ekonomi düzlüğe çıktığında doğal olarak bu halka yansıyacak, halkın alım gücü artacak ve huzurlu bir hayata koşar adım gidilecek.

Bu vaatlerin yanı sıra, hiç iktidar olmamış fakat ülkenin sayılı zenginlerinden olan bir parti yöneticisinin vaatleri.

‘’ Mazot 1 lira olacak, her işsize 350 Tl maaş vereceğim’’

Mazot ülkenin çok büyük bölümünü ilgilendiren konudur. Doğal olarak ilk kez seçimlere giren bu partinin oyu o seçimlerde %7 oranına ulaşmıştır. Oysa ideolojik yaklaşımları olan, sosyal adaletten, sınıfsız toplumdan bahseden başka bir parti, % 0.2 den öteye gidememiştir. O parti sınıfsız toplum diyor, millet Rusya’yı göz önüne getiriyor, Sarp sınır kapısından girip, eski asker üniforması, madalyası satmaya çalışan bir halkta sınıfsız toplumun eseriydi.

Bir hanım aday, ‘’  Bir ev birde araba anahtarı  vereceğim’’

Başka bir aday ‘’  Taksime cami yapacağım, 5 bin tank üreteceğim, her ile bir hava alanı yapacağım’’

Sonuç mu ?  Bunlardan seçilip başa gelenler oldu zaman sonra,  çavuşun tellere yaklaşan adamları gördüğünde ki huzursuzluk fakat pişkinlikle, ‘’Enkaz devraldık’’ sözleriyle olayı tatlıya bağladılar. Sonraki seçimlerde çavuş kadar gerçekçi olamadılar.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR