AL SEPETTEN İKİ HIYAR

şe yazısını yazmaya başladığımda başlığı al sepetten bir hıyar olarak yazmıştım ancak yazıyı yazarken yerel gazeteler gelince ufak bir göz attıktan sonra başlığı al sepetten iki hıyar olarak değiştirmek zorunda kaldım. Bugünkü asıl konumuz sanal sempozyumda sanal adamlara(Boş salona) konuşma yapan bir akademisyen Amazon heykellerinin Atatürk heykelini etkilemediğini, amazonların mitolojik efsaneden ibaret olsa bile şehrin turizmine katkı sağlamaları bakımından heykellerinin dikilmesinde sakınca görmediğini ifade eden sunumuna ayırmıştık ancak daha sonra gazetelere göz gezdirince yağcılıkta tavan yapan haberleri gördüm ve konumuza bir konu daha ilave etmek zorunda kaldım.

İlave etmek zorunda kaldığım konuya gelince bazı gazetelerde Suat abi hızır gibi sorunlarımıza yetişiyor haberlerini okuyunca gülme krizine girdim. Gençlerin Suat abileri anında sorunlarını gidermiş ve böylece Suat abileri kahraman ilan edilmiş vay beee kahramana bakar mısınız koskoca devletin Bakanı kendisine mail atan gençlerin sorununu derhal çözmüş. Peki sorun neymiş öğrencilerin kaldığı yurtta çamaşır makinesı yokmuş, çamaşırlarını elle yıkamak zorunda kalıyorlarmış durumu Suat abilerine bildirmişler Suat abileri de anında olaya müdahale edip onlara iki tane çamaşır makinası göndermiş. Bir başka sorun ise üşüyen öğrenciler Suat abilerine mail atıp Suat abi üşüyoruz demişler oda derhal talimat verip kaloriferlerini yaktırmış. Eskiden bir reklam vardı “Eskimiş çoraplarınızı atın artık Türkiye'ye J..... çorapları geldi” diye şimdi bu haberi yapan ve servis eden arkadaşlara diyorum ki “Beyler o eskimiş palavra haberleri kaldırın atın artık Samsun'da DENGE diye bir gazete var bu palavraları topluma sunacak haberiniz olsun”

Yapılan iki icraatı biraz değerlendirecek olursak olayın birisinde iki tane çamaşır makinesi yurda gönderilmiş toplam değeri nedir 1000-1500 lira bunu orta halli bir iş adamına söyleseniz alır gönderir hem de hiç haber yapmaksızın, Allah rızası için gönderir. Bir diğer olay ise Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü'ne kaloriferleri yakması için talimat verip kaloriferleri yaktırması, yani her iki olayda da devletin parası ile iş yapmış havasını atıyor öyle değil mi? Bu arkadaşımız iş yapmak istiyorsa ona bir kaç iş söyleyeyim de yapsın o zaman ben kendisini manşet haber yapayım. Birincisi kendisi göreve geldiğinde tüm bürokratların istifasını istiyor Kredi Yurtlar Kurumu genel Müdürü Hasan albayrak “Beni buraya Başbakan atadı ancak Başbakan alır” deyip restini çekiyor ve istifa etmiyor erkekse onu görevden alsın da manşet yapalım. Bir diğer önemli konu kendisinden önce Samsun Kredi Yurtlara bağlı yurt müdürlüklerinin yemek ihalesi Nurettin Canikli'nin araya girmesi sonucu bir Giresunlu lokantacıya veriliyor ancak işin asıl sahibi Nurettin Canikli'nin kardeşi Tahsin Canikli fakat işi ört bas etmek için başka firma üzerinden yürütüyorlar bu işi çözsün onu kahraman ilan etmezsek o zaman konuşsun. Bir başka önemli konu İlkadım İlçe Müftüsü bunca hatasına ve yanlış icraatına rağmen hala daha yerinde duruyor onu görevden alsın veya beceremiyor ise söylesin onu da yapmak istemiyor müftüyü çok beğeniyorsa İlimize İl Müftüsü olarak tayin etsin onu da manşet yapalım!..

Gelelim diğer konumuza sanal alemin sanal sempozyumunu tertipleyen ekibin içerisinde Büyükşehir Bürokratları da olduğundan konuşmacılar tespit edilirken onlar da etkili olmuş ve yazdığımız yazılardan duydukları rahatsızlığı bertaraf edebilmek için bir konuşmacı ayarlamışlar, konuşmacı arkadaşımız benim ısrarla üzerinde durduğum Amazon Heykellerinin 19 Mayıs şehri olan Samsun'da Atatürk'ü gölgelediği tezinin yanlış olduğunu ifade etmiş, bazı basın organları da bunu vermiş. Doğrusu benim gündeme getirdiğim ve fikir babası olduğum bir konunun masaya yatırılıp değerlendirilmesi beni mutlu etti, zira birileri bundan bir hayli rahatsız olmuş ki sanal sempozyumda gündem olmasını istemiş. Ancak amazonların şehrimizde yaşadıklarına dair en ufak bir tarihi vesika, belge ve bilginin olmadığını konuşmayı yapan arkadaş belirttiği gibi Büyükşehir Belediyesinin çok önem verdiği ve bir çok kitap yazdırdığı baki Sarısakal Hoca'da amazonların Samsun şehri ile uzaktan yakından ilgisi olmadığını sadece turist çekmek için heykellerinin yapılabileceğini söylemiş olması canibi dikkat bir konudur. Tarihte varlığı sadece mitolojilerde efsanelerde veya palavralardan ibaret bir konu şehrin ana gündemini oluşturup heykellerini dikmek mi doğru yoksa milli mücadelenin başladığı şehir olan Samsun'un bu yönüyle topluma tanıtılması mı daha doğrudur siz değerli okurların takdirine bırakırken Rotaryan kulüplerinin bu konudaki düşüncelerini de merak ettiğimi beyan ederek sözlerime son veriyorum. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR