AKUPUNKTURLA ZAYIFLA

AKUPUNKTURLA ZAYIFLA
Diyet yapamayan akupunkturla zayıflıyor

Özel sebepler ve genel hastalıklar nedeniyle diyet yapamayanların akupunktur ile kilo verebileceği bildirildi

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Gamze Yılmaz Yanartaş, obeziteyle mücadelede diyetin yanı sıra 'akupunktur'un da önemli bir yöntem olduğunu söyledi.

Akupunktur uygulamalarıyla dirençli, kilo veremeyen hastaların bile kilo vermesinin mümkün olduğunu belirten Yanartaş, "Bir takım sistemik rahatsızlıkları bulunan, diyet yapmakta zorlanan, yemek isteğini durduramayan hastalarımızda akupunkturdan oldukça olumlu sonuçlar almaktayız. Akupunktur iğnelerinde ilaç mı var, nasıl bu kadar etki ediyor sorusuna gelince; bu iğnelerde hiçbir ilaç yok. Vücudun kendi iç dinamiklerini kullanarak harekete geçirdiğimiz bir takım hormonal sistemlerin motivasyonu söz konusu" dedi.

Zayıflamak isteyenler için uygulanan akupunkturun yüz bölgesinde 'Yintan' denilen noktadan başladığını anlatan Yanartaş, "Bu noktaya taktığımız iğne karbonhidrat yeme etkisini azaltıyor ve mutluluk hormonu salgılatıyor. Kulaktaki depresyon noktası dediğimiz noktaya taktığımız iğne ile harekete geçirdiğimiz mutluluk hormonları var. Karın bölgesinde bağırsak noktasına taktığımız iğnelerle dışkılama oranını artırıyoruz, aynı zamanda vücuda bir detoks etkisi yapmış oluyoruz. 2-3 günde bir tuvalete çıkıyorsa bu noktalara taktığımız iğne ile hastamız çok daha sık tuvalete çıkıyor. Dolayısıyla alınan lokmanın vücutta transit zamanı azalmış oluyor, bu da zayıflamada çok yardımcı bir metodumuz. Ayak ve bacak noktasına taktığımız iğneler yorgunluğu gidermek için bacaktaki ödemi azaltmak için takılıyor. Vücutta bazen kilo verme sırasında kilo zannedilen fazla sıvı oluşabilir. Bu iğneleri taktığımızda hem rahatlık hissi verir hem de fazla sıvılar vücuttan atılır" diye konuştu.

Uzman Doktor Yanartaş, akupunktur'un diyetle desteklenmesi halinde beklenenden çok daha hızlı bir kilo verimi gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.