AKUPUNKTUR...

AKUPUNKTUR...
AKUPUNKTUR BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Medical Park Samsun Tıp Merkezi Anesteziyoloji ve Reanimasyon ve Medikal Akupunktur Uzmanı Dr. Ayşegül Elbir Şahin akupunkturun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve hastalıklara karşı vücut direncini artırdığını söyledi. Dr. Şahin “Akupunktur; lökosit sayısını (bakterilerle savaşan beyaz kan hücrelerini), plazmanın bakterisidal gücünü (bakterileri yok etme gücünü),  antikor üretimini,  fagositik indeksi (fagositik hücreler tarafından alınan bakterilerin ya da partiküllerin ortalama sayısını) artırarak bağışıklık sistemini güçlendirir.”diye konuştu.

Uzm. Dr. Ayşegül Elbir Şahin “Akupunkturun T lenfositlerden interferon salınımını artırıcı etkisinin olduğu yine yapılan çalışmalarla gösterilmiştir. Lökosit sayısı akupunktur uygulamasından 3 saat sonra artar bu artış 24 saat devam eder. Karaciğere ait retiküler endotelyal sistem hücrelerinde fagositik aktivite artar.”şeklinde ifade eti.

Medical Park Samsun Tıp Merkezi Anesteziyoloji ve Reanimasyon ve Medikal Akupunktur Uzmanı Dr. Ayşegül Elbir Şahin “Diğer yandan psikolojik etkenlerin immün sisteme etkisi göz ardı edilemeyecek kadar çoktur. Yoksunluk lenfosit uyarılmasını azaltır, morbidite ve mortaliteyi artırır. Depresyon antinükleer antikorları etkiler ve otoimmün işlevleri başlatır. Stres, kortikosteroid ve kortizon salınımı ile lökopeniyi (lökosit sayısının azalması) artırır.”

Akupunkturun strese karşı dayanıklılığı da artırdığını söyleyen Dr. Şahin “Akupunktur bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra, psikolojik yönden de serotonin-endorfin  hormonların salınımı ile yoksunluk ve depresyonu azaltır, strese karşı dayanıklılığı artırır. Gebelik, emzirme dönemi gibi ilaç almanızı yada aşı olmanızı engelleyen bir durumunuz varsa akupunktur ile bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir, hastalıkları daha kolay atlatabilirsiniz. Akupunktur tedavisi uygulayan kişinin Tıp Doktoru olmasına ve Sağlık Bakanlığı onaylı "Akupunktur Tedavisi Uygulama Sertifikası " nın bulunmasına dikkat edilmelidir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.