AKŞENER’İN BALONU SÖNDÜ

Siyaset zor ve meşakkatli bir iştir, ayrıca uzun soluklu olmaz iseniz kısa sürede saha dışında kalırsınız, geçmişte yüzlerce partiler kuruldu, kurulmadan bittiler. Mesela Adalet Partisinden ayrılan Ferruh Bozbeyli’nin Demokratik Partisine Adalet Partisinden bir hayli Milletvekili geçmiş olmasına rağmen tabanda karşılık bulamayınca söndü gitti. Daha sonra irili ufaklı yüzlerce Parti kuruldu ama hiç biri tutunamadı, 28 şubat sürecinde Hüsamettin Cindoruk’un kurduğu Demokrat Türkiye Partisi Anasol hükümetine ortak olmasına rağmen seçimlerde sıfır çekti ve siyasi arenadan silindi gitti. Bir siyasi partinin taban tutturabilmesi için olmazsa olmaz kuralların başında toplumda karşılık bulmasıdır, bu karşılık nasıl olur derseniz toplumun ya milli manevi ve kültürel değerlerini temsil edersiniz toplum da bunun karşılığında size oy verir, veya ekonomi politikalarınız topluma rahatlama yaratır ve toplum da bunun karşılığında sizi iktidara taşır.

 

    Merhum Adnan Menderes bu iki değeri de yakaladığı için on yıl iktidarda kalmış, talihsiz darbe olmasaydı en az bir on yıl daha kalması kesindi, ama bunu gören dış güçler milletin iktidarını devirip kendi kuklalarını işbaşına getirdiler. Darbe döneminin ardından yine toplumun değerlerine önem veren Adalet Partisi iktidarı işbaşına geldi, uzun yıllar ülkeyi yönetti. Buna da tahammül edemeyen dış güçler bu kez 1980 ihtilalini yaptırdılar ve hiç utanmadan da ihtilali bizim çocuklar yaptı diyecek kadar ileri gittiler, ama o iktidar dönemi de ancak üç yıl sürdü ardından yine toplumda karşılığı olan Anap iktidara geldi, merhum Özal milletin manevi değerlerine bağlı çok kıymetli bir Devlet adamıydı ama aynı dış güçler ülkemizdeki maşalarını kullanmak suretiyle onu da öldürdüler. Özal ailesi Milli Görüş lideri Erbakan’ın rahlei tedrisinden geçmiş kıymetli bir aileydi, gerek Korkut Özal gerekse Turgut Özal yetmişli yıllarda MSP den aday olmuşlar Merhum Korkut Özal Bakanlık dahi yapmıştı.

   

   Erbakan hoca 1969 yılından itibaren başlattığı siyasi mücadelesini ilk olarak Türkiye Odalar Birliği Başkanlığına seçilerek başlatmıştı ama onun imanına tahammül edemeyenler onu seçildiği koltuğa oturtmadılar. Hoca baktı ki bu iş böyle olmuyor Milli Nizam Partisini kurdu, aynı güçler onu da kapatınca MSP’yi kurdu ardından olan bitenleri zaten biliyorsunuz. Ancak dış güçlerin hesap edemediği tek şey onların hesabı varsa Allahın da bir hesabının olduğuydu, merhum Erbakan Hocanın başlattığı maneviyat hamlesi gerçekten semeresini verdi ve ülkede ciddi anlamda imanlı gençlik yetişti. Bu imanlı gençlerden birisi de Recep Tayyip Erdoğandı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından sonra önü kesildi ama sonra onların da anlayamadığı bir çıkışla ülkenin başına Reisicumhur olarak geldi.

 

   Tüm bunları anlatma nedenim siyasi partilerin taban tutma gerçeklerini siz değerli okurlarımla paylaşmaktı, Tayyip Erdoğan’ı 15 Temmuzda halledemeyen dış güçler piyasaya Meral Akşeneri çıkardılar, önce MHP’yi ele geçirme operasyonları yaptılar ama Devlet Bahçeli buna izin vermedi. Ardından yeni bir parti kurdular ve bu parti piyasaya öyle pompalandı ki aklınız şaşar, ne kadar muhalif medya varsa, ne kadar Erdoğan düşmanı varsa tamamı onu pompaladı, ilk zamanlarda gerçekten tuttu gibi bir izlenim vardı ama ne zamanki Akşener konuşmaya başladı gerçek yüzünü gösterdi toplum anında desteğini çekti. Bazılarına göre Akşener ikinci tura kalacak ikinci isimdi, CHP’nin Muharrem İncesinden çok oy alacaktı %30 bulacaktı ama son yapılan anketler gösterdi ki %12’lere zor ulaşacak. O da pomalamayla geldiği nokta, bundan sonra sürekli geri gider de ileri gidemez.

    Hiç unutmuyorum Numan Kurtulmuş HAS Partiyi kurduğunda bir yerde birisi ona bir soru sordu ona dedi ki sizin AK Partiden farklı dünya görüşünüz nedir o da kem, küm etti cevap veremedi sonunda AK Partiye iltihak etti. Şimdi de İYİ partinin durumu HAS Parti ile aynı, ülkücüyüm dese MHP var, ulusalcıyım dese CHP var Vatan Partisi var, Doğu Perinçek var, var da var, Milli görüşçüyüm dese Saadet var, Muhafazakar sosyal adaletçi ve milliyetçiyim dese AK Parti var. Peki bu zavallı Meral hanım ne diyecek de bu milletten oy alacak derseniz tek diyeceği şey bayanım bayanların oylarına talibiyim ama malesef orada da sınıfta kaldı bayanlar Erdoğanı ne kadar seviyorlar görüyoruz. İşte bu saydıklarımdan ötürü Akşener’in İYİ Partisinin hali pürmelali çok kötü Allah yardımcısı olsun benim de yapabileceğim bir şey olmadığına göre ona Allah selamet versin diyerek sözlerime son vermek istiyorum. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR