AKŞENER PİYASAYA ÇIKTI

AKŞENER PİYASAYA ÇIKTI
Akşener: Hangi lider tankların üzerine çıktı biri bana söylesin
MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, Bursa’da ‘Demokrasi Hayatımız ve Darbeler' panelinde yaptığı konuşmada, kendisiniN tankların üzerine çıkmadı diye eleştirildiğini ileri sürerek, "Hangi lider tankın üzerine çıktı biri bana söylesin ben de 'Akşener eksik yaptı' diyeyim" diye konuştu.
Genel Merkez tarafından görevden uzaklaştırılan eski MHP Bursa İl Başkanı Yüksel Yılmaz tarafından, Bursa Kervansaray Otel’de düzenlenen ‘Demokrasi Hayatımız ve Darbeler’ konulu panele, Genel Başkan adayı olduğu MHP'den ihraç edilen Meral Akşener konuşmacı olarak katıldı. Salonun tamamen dolduğu toplantıda konuşan Meral Akşener, konuşmasında 15 Temmuz'da şehit olan vatandaşları ve askerleri saygı ile andığını söyledi. 

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNE SAYGI

"15 Temmuz gecesi, hainlere, alçaklara karşı direnirken şehit olan vatandaşlarımızı ve emniyet güçlerimizi saygıyla anıyorum, ailelerine sabır diliyorum. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum" diyen Meral Akşener, şunları söyledi:

"Bugün milli irade için buradayız. Milli iradenin tecellisinin var olabilmesi için, o ülkede demokrasinin olması şarttır, elzemdir, zorunludur. En çok milli iradeden bahsedenler, kendi işlerine geldiği zaman 'milli irade lazımdır, şarttır' diyorlar. 15 Temmuz gecesi bir kalkışma yaşandı. O gece, darbe teşebbüsü ve kalkışmadır bana göre. 15 Temmuz’daki darbe teşebbüsü, devletin şahsına, kurumsal yapısına ve seçilmiş iktidarına yapıldığını görünce millet sokağa çıktı ve tankların karşısında durdu." 

Konuşmasında, "Milletimiz o gece, devleti de sokaktan topladı" diyen Meral Akşener, "Dolayısıyla 15 Temmuz’un galibi milletimizdir. O gece için 'Akşener tankların üzerine çıkmadı' diyorlar. Hangi lider tankın üzerine çıktı biri bana söylesin ben de 'Akşener eksik yaptı' diyeyim" diye konuştu.

PSİKİYATRİK DEMOKRASİ MODELİ

Demokrasinin olmazsa olmazının muhalefet olduğunu belirten Akşener, "Muhalefet eksiği söyler, iktidar hizmet yapar. Muhalefet bu hizmetlerin doğru yapılıp yapılmadığını denetler. Bu, psikiyatrik iktidar dönemlerinde neler olur. Savaş bileşeni hayatımıza girer. Bu gün olduğu gibi. Hainler, olumsuzlar, yok olması tariflenir. Bu tariflenme kim tarafından, iktidar tarafından. Şimdi bakıyoruz muhalefete, zaten iktidar partisinin CHP seçmeniyle işi yok. Geriye MHP kalıyor. Ben size neden bu kadar iyi anlaştıklarını söyleyeceğim. Psikiyatrik demokrasi modeli anlayışı bizim partimize de, söz konusudur da ondan" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum