AKP'nin seçim bütçesi ihalelerden çıkarılıyor

AKP'nin seçim bütçesi ihalelerden çıkarılıyor
MHP Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın seçim bütçesi oluşturmak için giderayak davet usulü ihale açtığını iddia etti.

 Başkan Süslü, “Davet usulü açılan iki ihalede yüzde 11 kırımla verilmiş. Yüzde 30'lara varan kırımlar yerine yüzde 11 kırımla verilen ihaleden elde edilen fark, AKP’ye seçim bütçesi oluşturacak.” diye konuştu.

MHP Samsun İl Yönetimi ve milletvekili adayları, bir otelde düzenlenen kahvaltıda basın ile buluştu. Toplantıda konuşan MHP Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, parti olarak az bir bütçe ile seçim çalışması yürüttüklerini söyledi. İktidar partisi gibi devasa bütçeleri olmadığını belirten Başkan Süslü, “Her seçimden önce iktidar partisinin seçim bütçesi oluşturmak için ihale açtığına şahit oluyoruz. Bunların hesabını fitil fitil burunlarından getireceğiz. Bunların hesabını sormaz isek namerdiz.” dedi. Kavakta 1 milyon 749 bin liraya anahtar teslimi ihalesi yapılan 500 kişilik spor salonunun çevre düzenlemesinin yapılması için bin 122 liralık ihale açıldığını ve yüzde 11 kırımla bin liraya ihale edildiğini anlatan Süslü, “Normal bir ihale olsaydı kırım en az yüzde 25-30 arasında olurdu. Buradaki yüzde 20 fark ihaleyi yapanlara kalıyor. Devletin 203 bin lira zararı var. Yine 19 Mayıs Gençlik Kampı’nın düzenlemesi için açılan 5 milyon 590 bin 535 liralık ihale 5 milyon TL’ye yüzde 11 kırımla yandaşa veriliyor. Yüzde 30 kırım olsa en az 1 milyon devletin karı olurdu.” iddiasında bulundu. Son iki ay içerisinde apartopar yapılan bu iki ihale ile AKP’nin Samsun’da seçim bütçesi oluşturduğunu öne süren Süslü, bunların hesabını soracaklarını ifade etti.

SAMSUN’UN BACASIZ FABRİKALARI TAŞINIYOR

12 yıldır iktidarda bulunan AKP’nin Samsun’da ‘Bölge Müdürlüğü’ bırakmadığını ifade eden Süslü, en son olarak ta Samsun’da bulunan makinalı tüfek taburunun gönderileceğini dile getirdi. Her dönem burada bulunan 3 bin askerin şehrin ekonomisini önemli bir katkı sunduğunu belirten Süslü, “En son olarak burayı da boşaltıyorlar. Askerleri gönderdikten sonra askeriyenin arazisini de TOKİ’ye vererek Rusya döneminden kalma ruhsuz binalarla dolduracaklar.” diye konuştu.

‘BİZİMLE YÜRÜ SAMSUN’ DİYORUZ

Samsun’da birinci parti olmak için yola çıktıklarını ancak vatandaşın neyi uygun görür ise ona razı olacaklarının altını çizen Süslü, “Yolsuzluklara, yoksulluğa ve yasaklara karşı bizimle yürü Samsun diyeceğiz. Yine uyuşturucu ile mücadeleye, emeklilerin sıkıntısının giderilmesi, çiftçinin sorunlarının çözülmesi, tarımın sıkıntılarının giderilmesi için bizimle yürü Samsun diyoruz.” şeklinde konuştu. Düne kadar milliyetçiliği ağızlarına almayan iktidar partisinin düşün oyları önlemek için milliyetçilik söylemine sarıldığını öne süren Süslü, “13 yıldır reklamlarla kendilerini cilalamayı ile bilen Cumhurbaşkanı, Arif Nihat Asya’yı yeni keşfetti.” eleştirisini yaparak MHP olarak tarih yazmaya geldiklerini söyledi.
Programda milletvekili adayları Erhan Usta ve Hüseyin Edis, parti programları hakkında basın mensuplarının sorularını cevapladı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum