AKM’DEKİ MEVLANAYI ANMA ETKİNLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

AKM’DEKİ MEVLANAYI ANMA ETKİNLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
SEMAZEN GÖSTERİSİNİ KATILIMCILAR İLGİYLE İZLEDİ

İlkadım Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel sanatlar Genel Müdürlüğü Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korusu işbirliğinde düzenlenen “Mevlana Konseri ve Sema Töreni” büyük ilgi gördü.
Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen konsere İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, eşi Lütfiye Demirtaş, MHP İl Başkanı Şaban Kılıç, MHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferhat Günaydın, MHP İlçe Başkanı Köksal Şimşek,Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.2 bölümden oluşan Mevlana Konseri ve Sema Törenin ilk yarısında Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Türk tasavvuf musikisi eserlerini seslendirdiği konser katılımcılardan bol alkış topladı.

MEVLANAYI ANMAK İHYA OLMAKTIR.
Konserden sonra duygu ve düşüncelerini dile getiren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Şüphesiz Mevlana hazretleri güçlü bir düşünür, iyi bir şair, büyük bir gönül eridir. "Mevlana'yı anmak ihya olmaktır. Bazı insanları anarak ihya ederiz, bazı insanları anarak ihya oluruz. Hz. Mevlana insanların gönüllerini yenileyen, gönül akordunun ustasıdır.Horasan'dan Anadolu'ya, Anadolu'dan tüm dünyaya açılan sevgi medeniyetinin önemli ve etkili temsilcisidir Mevlana dır” diye konuştu.

SEMAZENLERİ HAYRANLIKLA İZLENDİLER
Başkan Demirtaş'ın konuşmasının akabinde Hz. Mevlana'nıın hayatını konu alan tanıtım filminden sonra gecenin 2. bölümünde Sema Grubu ilahiler eşliğinde sahne aldı. Tasavvuf musikisi eşliğinde sahne alan Konya Sema Grubu katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı. Katılımcılar gecenin ziyafetinin ahengine kendisini kaptırarak, sema gösterisini hayranlıkla izlediler.

GECE PLAKET TAKDİMİ İLE SON BULDU

Programın sonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Bedrivalıya,İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, plaket takdim etti.Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Sanat Yönetmen Yardımcısı Kaan Ulaş'a, MHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferhat Günaydının plaket takdimi ile program son buldu.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.