AKM’DE TÜRKÜ ŞÖLENİ

AKM’DE TÜRKÜ ŞÖLENİ
İLKADIM BELEDİYESİ TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSUNUN AKM'DEKİ KONSERİNDE TÜRKÜ SEVERLER SALONA SIĞMADI.

HÜSEYİN TURAN, SESLENDİRDİĞİ ESERLERLE İLKADIMLILARA TÜRKÜ ZİYAFETİ ÇEKTİ.

İlkadım Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde Türk Halk Müziği sevenleri için özel bir programa daha imza attı. Halk müziğinin güçlü sesi, müzikal duruşuyla gönülleri kazanan türkü sevdalısı ünlü sanatçı Hüseyin Turan Atatürk Kültür Merkezi'nde muhteşem bir konser verdi.

İlkadım Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu 2014 yılının ilk konserinde özel bir türkü şölenine imzasını attı. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konseri uydudan yayın yapan TR 1 kanalı canlı olarak yayınladı.Koro şefi Hızır Aydın yönetimindeki Türk Halk Müziği Korosunun verdiği konser salonunu sanatseverler hınca hınç doldurdu.Salona sığmayan türkü severler dışarıda kurulan sinevizyondan konseri izledi. Anadolu ezgilerinde oluşan türkülere yer veren koroda solist Hava Güven Yavuz,Sebahattin Hafızoğlu,Serkan Sözen,Feride Anıl,Ufuk Yeşilyurt,Erkan Karataş,Sedat Şahin,Ömer Faruk Çelik,Dilek Serem Göksel,sırasıyla Rumeli,Erzincan,Konya,Tokat,Azeri yörelerine ait türküleri seslendirdi.Yörelere ait türküleri icra eden solistlere İlkadım Belediyesi THM topluluğu yaptığı koreografiyi izleyiciler ayakta alkışladı.Konser boyunca sanatseverler koroyu alkış yağmuruna tuttu.

Türkü severlerin alkış ile tempo tutuğu konserin ilk bölümünde Hüseyin Yalçının kemani taksimi dinleyicileri büyüledi.Konserin 2.bölümünde zurna virtüözü Halil Çokyüreklinin zurna resitali katılımcıları mest ettiği konserde ünlü sanatçı Hüseyin Turan'ın geceyi türküleriyle renklendirdi. Konserde İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş Türk Halk Müziğine en az 10 yıl hizmet veren 15 solisttin adına Ahmet Erbay'a plaket takdim etti.


Dinleyicilerine unutulmaz bir gece yaşatan konserde sahneye bir Neşet Ertaş türküsü ile giren Hüseyin Turan'ın türkülerine İlkadım'lı sanatseverler de eşlik etti. Konserde duygu ve düşüncelerini dile getiren Hüseyin Turan yeni albümünün müjdesini verdi. Çok iyi bir çalışma yaptığını dile getiren Turan,Türkü severleri bu salonda bir araya getiren İlkadım Belediye Başkanım Necattin Demirtaş'a,Koro şefim Hızır Aydın'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum “dedi. Bu gece yeni dolu albümünde eserlere yer vereceğini söyleyen Turan,'Edremit'in Gelini anonim türküsünü seslendirdi. Konser boyunca seyircilerin gelen türkü taleplerini de seslendiren Turan, zaman zaman türkü aralarında yaptığı esprili sohbetlerle seyirciyi kahkahaya boğdu. Sendeki kaşlar bende'de olaydı yar parçasına salondaki katılımcılar oynayarak tempo tuttu.

Toplumların gelişmesiyle orantılı bir şey vardır ki o da toplumun kültüre,sanata ve müziğe verdiği destek ve önemdir diyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,Bir toplumun kültüre,sanata ve müziğe verdiği destek ve önem o ülkenin aydınlanmasını ve çağdaşlaşmasını sağlar.İlkadım Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya verdiğimizi değeri böylesi güzel bir organizasyonla halkımıza sunarak taçlandırıyoruz.Ben bu vesile ile koromuzun şefi Hızır Aydın'a sazlarıyla koromuza eşlik eden müzik insanlarına koromuza katılan ve emek veren koristlerimize,bu gecenin hazırlanmasında emeği geçenlere Türk Halk Müziğinin sevilen sesi Hüseyin Turan'a gönülden teşekkür ediyorum "dedi.

Eşsiz bir türkü ziyafetinin sunulduğu gecede Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu Sanatçı Hüseyin Turan'a,plaketinin takdim ederken İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş çiçek takdim ettiği gecede İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta Hakan Kasapoğluna,Halil Çokyürekli'ye İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu,Hüseyin Yalçın'a İlkadım MHP İlçe Başkanı Köksal Şimşek,Koro çalıştırıcısı Tevfik Amaç'a Türk Ocağı Başkanı Prof.Dr.Kaya Tuncer Çağlayan,Koro Şefi Hızı Aydın'a MHP Canik Belediye Meclis Üyesi Erdem Okan,THM Korosuna İlkadım Belediye Meclis Üyesi Sezai Onaran plaket ve çiçek takdim etti.

Gecenin finalinde ise İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,katılımcılar ile birlikte koroyla “Bahçe duvarında aştım” türküsünü icra ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.