Zarife Köksal Taşova

Zarife Köksal Taşova

Aklın yolu birdir...

            Öncelikle sizden özür diliyorum. Geçen hafta konuşamadık. İnanın çok yoğun işlerim vardı. Tokat"tan bir okurum aradı. Yazılarımı takip ettiğini söyledi. Gönderdiği maile cevap veremediğime sitem etti. Yazılarım her yere ulaşabildiği için mutluyum. Ayrıca samsun da bazı temaslarım olmuştu. İnsanlar kitap gazete okumuyor diyenler çok genel konuşmasınlar. Bence gazete okunuyor. Yazılarımla çoğu kişiye yol gösterebilmenin mutluluğu içersindeyim. Aldığın duyumlar beni fazlasıyla mutlu ediyor. Bunu için siz sevgili okurlarıma çok teşekkürler ediyorum.

Değerli okurlar, gündem çok yoğun. Tabiî ki katsayı probleminin çözümü haftaya damgasını vurdu. Gündemde başka konularda var şüphesiz. Fakat şu katsayı haberi beni fazlasıyla ilgilendiriyor. İmam hatip mezunu değilim. Fen lisesi mezunuyum. Ancak benim hep söylediğim şu cümleyi hatırlıyor musunuz?   

            HAKSIZLIK KİME NEREDE, NASIL YAPILIRSA YAPILSIN ŞİDDETLE KARŞISINDAYIM. ZALİME ZULMEDİLİYORSA EĞER, BUNUNDA KARŞISINDAYIM.

            Değerli okurlar bir öğrencinin otuz puanın düşmesi , hayat memat meselesidir. Malumunuz katsayı engelinde , imam hatip lisesi mezunlarının da içinde olduğu meslek lisesi öğrencilerinin koskocaman 30 puanları kırılıyordu. Bazı eksik akıllılar , ne olacakmış canım 30 puandan deyip , gündemdeki olaylara ne kadar yabancı olduklarını ortaya döküyorlar. Bence çok komik duruma düşüyorlar. Ben bir eğitimci olarak 30 puanın ne demek olduğunu bizzat yaşamış bir insanım. Malumunuz , başörtü engeliyle karşılaştığımızda , müracaatımı geri aldığımda biliyordum ki ; her ay alacağım maaşı geri tepiyordum. Ama inançlarım beni bu kararı almama sevk etmişti. Neyse o günler geride kaldı. Şimdi ben aldığım maaşlardan kat kat üstün değerde işlere imza atıyorum. Tabi ki  şartlar müsait olsaydı işimi yapmak isterdim. Çünkü ben eğitime aşık bir insanım.

            Değerli okurlar , bir yarış düşünün ki; herkes eşit şartlarda olmalıdır değil mi? Bir yaz boyunca kan ter dökeceksiniz, babanızın üç kuruş maaşından kesip dershaneye gideceksiniz. Defalarca psikolojiniz alt üst olacak. Defalarca deneme sınavlarında ölüp ölüp diriliceksiniz. Sınav sabahı bildiğiniz bütün duaları okuyacaksınız. Ve sınav sonucun da aldığınız puandan koskocaman 30  puan kesilecek. Buna hangi mantık doğru diyebilir. NİTEKİM AKLIN YOLU BİRDİR. YANLIŞ HESAP BAĞDAT"DAN DÖNER. YETKİLİLER BTÜN BUNLARI HESAPLAMIŞ OLACAKLAR Kİ ÇÖZÜMÜ BULDULAR. YÜREKTEN DESTEKLİYORUM. Bunu desteklemek için illa imam hatip mezunu olmak gerekmez. Azıcık eğitime aşina olmak yeterlidir. Ve en önemlisi haksızlıklara karşı duruş sergilemek yeterlidir. Çünkü değil 30 puan, sınavda bir öğrenci 0,001 farkla bile birçok kişinin önüne geçer.

            Durum böyleyken bazı art niyetli, tuzu kurular ağızlarını açınca ne konuştuklarını bilmiyorlar. Kafalarında oluşan bir hedef var. Vurmak istedikleri bu hedef uğruna yapılan haksızlıkları görmezden gelebiliyorlar. Tabi onlar böyle bir haksızlığa uğramıyorlar ki, ÇEŞİTLİ ENGELLER YÜZÜNDEN MAAŞINI ALAMAYIP HAYATIN ZORLUKLARIYLA TIRNAKLARIYLA MÜCADELE EDENLERİN DURUMUNU NEREDEN BİLSİNLER, ONLAR HİÇ BİLET PARASI BULAMADIKLARI İÇİN GİDECEKLERİ YERE YÜRÜYEREK GİTMEDİLER Kİ HİÇ. VE ONLAR SİMİT VE ÇAYLA HİÇ KARINLARINI DOYURMADILAR. ÇÜNKÜ LÜKS LOKANTALAR ONLAR İÇİN VAR. İŞTE ONLARA SESLENİYORUM. LÜTFEN GERÇEKLERİ GÖRÜP, HAKSIZLIKLARA KARŞI DURUŞ SERGİLEYİN.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zarife Köksal Taşova Arşivi
SON YAZILAR