Akdeniz, Samsun’un tatlarını sevdi

Akdeniz, Samsun’un tatlarını sevdi
Antalya Ticaret Borsası ev sahipliğinde bu yıl altıncısı düzenlenen ve Türkiye’nin en büyük yerli malı tanıtım organizasyonu olan, YÖREX Fuarı’nda Samsun ürünleri, davetliler tarafından büyük beğeni topladı.

Standı ziyarete gelenlere ikram edilen Samsun simidi, pidesi ve lokumu adeta kapışıldı. 
Antalya Ticaret Borsası tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl altıncısı düzenlenen, “Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünleri Fuarı”nda her yıl olduğu gibi bu yıl da Samsun standı büyük ilgi gördü. Türkiye’nin her bölgesinden 250’in üzerinde firma, Oda ve Borsa’nın yer aldığı ve Anadolu'nun yerel lezzetleri, el emeği göz nuru ürünlerinin sergilenerek, tanıtımın yapıldığı YÖREX’te sadece Samsun’un standı değil, ürünleri de büyük ilgi gördü. 
Ürünler adeta kapışıldı
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası, Çarşamba Ticaret Borsası, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, Bafra Ticaret Borsası, Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası, Terme Ticaret ve Sanayi Odası ve Terme Ticaret Borsası’nın ortak açtığı 100 metrekarelik stantta, davetlilere Samsun ürünleri ikram edildi. Özellikle stantta kurulan fırınlarda pişirilerek verilen Samsun simidi, Bafra pidesi fuara katılınlar tarafından adeta kapışıldı. Samsun standı önünde uzun kuyruk oluşurken, misafirler, fırından çıkan sıcak simit ve pideleri alabilmek için birbirleriyle yarıştı. Konuklar, Vezirköprü semaverinde demlenen çaylarıyla birlikte kaşarlı simit ve pidelerini yerken, Samsun ile ilgili de broşür, kitapçık ve tanıtım dergilerini inceledi. Standa yer alan Çarşamba kıvratması, kuru çayı simidi, Bafra kaymaklı lokumu ve Samsun lokumları da simit ve pide gibi konuklar tarafından büyük bir iştahla yendi. Konuklara ayrıca, Terme’nin ünlü pirinci de verildi. 
Tadı tutmuyor
Bu yıl görselliği ile de YÖREX Fuarı’na damga vuran Samsun standını ziyaret eden misafirler, Samsun ürünlerine övgüler yağdırarak, “Türkiye’nin her yerinde simit var ama Samsun simidinin tadını hiçbiri tutmuyor. Her yıl fuara katıldığımızda mutlaka Samsun simidini tadıyoruz. Aynı şekilde pideniz, lokumunuz, kıvratmanız da gerçekten çok lezzetli. Yıl da bir defa da olsa burada bu ürünleri tatma imkanı buluyoruz. Samsun’a fuarımıza katıldıkları için çok teşekkür ediyoruz” diye düşüncelerini dile getirdi. 
Hedef, ürünleri dünya pazarlarına sunmak
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun standına ve ürünlerine gelen övgülere teşekkür ederek, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Oda ve Borsalar olarak YÖREX Fuarı’nda standımızı açtık. Bu fuar, unutulmaya yüz tutmuş yöresel ürünlerin açığa çıkartılıp tanıtılarak tescillenmesi ve pazarlanması açısından çok önemli. Ayrıca, yerel değerlerin ekonomiye kazandırılması için iyi bir fırsat. Her yıl ürünlerimize gösterilen ilgi bizleri gerçekten mutlu ediyor. Sırf buraya simit ve pide yemeye gelenler var. Fuarın ilk iki gününde üç bine yakın simit dağıttık. Aynı şekilde bir o kadar da pide ve lokum da verdik. Kısa sürede bu kadar ürünün talep görüp tüketilmesi ürünlerimizin lezzetini ortaya koyuyor.  Bizim çabamız, tüm bu değerlerimizi koruma altına alarak, ekonomik değer elde edecek şekilde dünya pazarlarına sunmak. Tüm çabamız bu yönde” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.