AKCAGÖZ'DEN İMAMOĞLU AÇIKLAMASI

AKCAGÖZ'DEN İMAMOĞLU AÇIKLAMASI
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulması üzerine, CHP Samsun eski İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz bir açıklama yaptı.

Millet İttifakı CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu hakkında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı unvanını kullanıp Anıtkabir Özel Defteri’ne imza atmasının Türk Ceza Kanunu (TCK) 262/1 uyarınca "kamu görevini usulsüz üstlenmek" suçunu oluşturduğu gerekçesiyle Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulması üzerine CHP Samsun eski İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz bir açıklama yaptı. Kamuoyunda farklı bir algı yaratmak, insanların kafasını karıştırmak, İstanbul seçimlerine gölge düşürmek için böyle bir suç duyurusunda bulunulduğunu düşündüğünü söyleyen Tufan Akcagöz, “Herkesin şikayet hakkı, Anayasa teminatı ile korunur. Bunda hemfikiriz. Ancak şikayet eden Avukat arkadaşımız, bir iki Yargıtay kararını inceleseydi, bu suçun oluşmadığını, ‘kamu görevini usulsüz üstlenmek’ suçunun oluşabilmesi için eylemli olarak bir kamu görevinin fail tarafından yerine getirilmeye kalkışmasının zorunlu bir unsur olduğunu görürdü. Dolayısıyla; Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, daire müdürlerine emir vermiş değil, o görevin sahibince yürütülmesi gereken işlere müdahil olmuş değil. Ne yapmış? Anıtkabir özel defterini imzalamış. Acaba bundan mı rahatsız olunuyor?“ dedi.

ttttttt.png

"Demokrasiye inançlarını sorgulasınlar"
Ekrem İmamoğlu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kazandığını, ancak kimilerinin bunu hazmetmekte zorlandığını ifade eden Tufan Akcagöz, “Demokrasinin ruhunda, kazanmak da var kaybetmek de. Yani, kazanan taraf da olabilirsiniz, kaybeden taraf da. Tayyip Erdoğan da 1994 yerel seçimlerinde, birileri kaybettiği için geldi. Kazanmak nasıl gurur veriyorsa, kaybetmeyi de hazmetmeyi bilmek gerekir. Hazım sorunu yaşayanlar, demokrasiye inançlarını sorgulasınlar. İstanbul halkı kararını vermiş, iş bitmiş. Bundan sonra yapılacak olan her olumsuz hareket, İstanbul halkının iradesine saygısızlık anlamına gelir. Elbette itirazlar olabilir, bu olağandır. Ancak, ortamı bu derece germeye kimsenin hakkı yok. Ekrem İmamoğlu, İstanbul’a ve Türkiye’ye yakışır bir Belediye Başkanlığı yapacaktır. Bunu hepimiz göreceğiz. “ diye konuştu.

Soner Süren

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.