AKCAGÖZ: "BAHÇELİ, KENDİ TABANINDAN KORKUYOR"

AKCAGÖZ: "BAHÇELİ, KENDİ TABANINDAN KORKUYOR"
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ankara Güvenpark'ta başlayan ve İstanbul'da sona ereceği açıklanan adalet yürüyüşü ile ilgili konuştu.

Adalet yürüyüşünün, tarihi bir değer taşıdığını söyleyen Akcagöz, " Adaletsizliği haykırmak için Sayın Genel Başkanımız yola çıktı. Mesele sadece Enis Berberoğlu meselesi değildir. Berberoğlu'nun 25 yıl ceza alması ve verilen hükümle birlikte tutuklanması, bardağı taşıran son damla olmuştur. Ancak, ülkenin hali ortada. İnsanların yargı sistemine güveni, tükenme noktasına gelmişse ve ana muhalefet partisinin lideri bunu duyurmak için yollara düşmüşse, hepimizin artık oturup düşünmesi gerekiyor. Bu, bir parti meselesi değildir. Biz, herkes için adalet diyoruz. Adaletin varlığını hissetmek istiyoruz. İstediğimiz çok şey değildir. Olması gerekeni istiyoruz. Ülke tez elden normalleşsin istiyoruz. Bunun için, Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu adalet yürüyüşünü başlatması büyük önem taşımaktadır. " dedi.


MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bu adalet yürüyüşünden neden rahatsız olduğunu anlamadığını ifade eden Tufan Akcagöz, " Sayın Bahçeli'nin en büyük çekincesi, sanıyorum ki kendi parti tabanı. Yoksa, sadece 'adalet' talep eden bir yürüyüşten neden çekinsin ve böyle bir eyleme tepki göstersin? Ancak duyarlı her kesimin bu yürüyüşe desteğini açıklaması, Bahçeli'nin anlamsız tepkilerini boşa çıkarmaya yetmiştir. Bahçeli'nin, kendisi gibi düşünmediği ve yönetim anlayışını benimsemediği için kendi teşkilatına nasıl bir muameleyi uygun gördüğünü hepimiz gördük. Adalet lafından bundan rahatsız olmuş olabilir. Çünkü, MHP tabanı da bizzat Devlet Bahçeli'nin talimatıyla adaletsizliğe maruz kalmıştır. Görevden alınan, siyaseten köşeye itilen ama memleket duyarlılığı yüksek bir MHP'li kesimin varlığı da Bahçeli'yi rahatsız ediyor. Sayın Kılıçdaroğlu, adalet için yürüyüş kararı almışsa, bu sadece bir kesim, bir siyasi taraf için değildir. Kendisini mağdur gören, adalet isteyen herkesin bu kortejde yeri var. Dolayısıyla, MHP'nin ötelenmeye çalışılan kesiminin de adalet için yollara düşme endişesi, Sayın Bahçeli'yi rahatsız etmektedir. Bahçeli'nin bu anlamsız dediğimiz tepkilerinin ana sebebi bu olabilir. Bahçeli, en çok kendi tabanından korkuyor. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlatmış olduğu ve adalet talep eden bu eyleme, eylemin başlangıç saatinde CHP Samsun İl Örgütü olarak destek verdik. Samsun Atatürk anıtında 'adalet' isteyen yurttaşlarımızla bir araya geldik. Bundan sonra da, Sayın Genel Başkanımızın yürüyüş rotasında uygun bir planlama yapmak suretiyle, Samsun'dan yola çıkıp, bu tarihi eyleme destek vereceğiz ve Genel Başkanımıza yol arkadaşlığı yapacağız. Talebimiz ve dileğimiz nettir. Bizler adalet istiyoruz. Adil bir ülkede yaşamak istiyoruz. Bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum