AKCAGÖZ BAFRA'DA KONUŞTU

AKCAGÖZ BAFRA'DA KONUŞTU
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz ve Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, CHP Bafra örgütünde partililerle buluştu

Referandum öncesi hazırlık amacıyla partililerin bir araya geldiği toplantıda söz alan CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, "Bugünden itibaren, tüm partililerimize talimatımdır. Bulunduğunuz ilçe örgütüne gidin ve İlçe Başkanlarınızdan görev isteyin. Hepimizin çok işi var. Hepimizin yapabileceği, ayrı ayrı önemli işler var. El birliği ile bu işlerin üstesinden geleceğiz. Gelmek zorundayız. Sabah kalktığımızda kendi kendimize, bugün 'hayır' tercihine güç vermek için ne yapabilirim diye soracağız. Sonra, komşularımız ile fikirlerimizi paylaşacağız. Neden hayır dediğimizi konuşacağız. Türkiye bölünmesin istiyorsak hayır dememiz gerektiğini söyleyeceğiz. Çünkü yeni Anayasa değişikliğinde Başkan isterse idari birimleri, bir kaç idari birimi bir merkezde toplayabiliyor. Bu, üniter devletin sonu olmakla birlikte, eyaletlere ayrılmanın yolunu açar ki, işte bu bölünmedir. İşte bunu anlatacaksınız. Sonra, partili Cumhurbaşkanı'nın nasıl bir tehlike doğurabileceğini anlatacağız. Bugün, benimsediğiniz bir lider seçim kazanıyor olabilir. Yarın beğenmediğiniz bir lider başkan olur ve ülkeyi kendi siyasi partisinin ilkeleri doğrultusunda yönetmeye kalkarsa ne olur, bunu gözden geçirelim. Herkes bunu gözden geçirmelidir. Bunu anlatacağız. Başka ne mi anlatacağız? Başkan'ın, Parlamento'yu beğenmediğinde feshetme hakkının demokrasinin köküne dinamit koymak olduğunu anlatacağız. Hukuk devleti, denetleme mekanizması iyi işlemezse hukuk devleti olmaktan çıkar. Türkiye'nin sürüklenmek istendiği mecra burasıdır. Öngörülen sistemde, Başkan denetlenemiyor. Bunu söyleyince kızıyorlar ve Anayasa Mahkemesi ne iş görecek diyorlar. İstenilen sistemde Anayasa Mahkemesi'nin 15 üyesinin 12'si bizzat Başkan tarafından atanacak. Geri kalan 3'ü ise yine Başkan tarafından Meclis içinden seçilecek. Şimdi bu Mahkeme, Cumhurbaşkanı'nı denetleyecek öyle mi? Bu, hukuk devletinin ruhuna fatiha okumak demektir. " dedi. 
          Binali Yıldırım'ın, teröristler hayır dediği için evet diyoruz sözüne cevap veren CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, "Bu referandumu halka dayatan sizlersiniz. Sizin evet demeniz normal. Gelelim teröristler hayır dediği için evet diyoruz sözüne. Yahu insanda biraz utanma olur. Teröristle, Oslo'da görüşme kimin zamanında yapıldı? Habur'un kapısını teröristlere kim açtı? Siz PKK ile bu işleri çevirirken, terör örgütü bölgede güç kazandı, eksiklerini kapattı. Bunu siz itiraf ediyorsunuz. Sözde barış sürecinde PKK daha bir örgütlendi ve şimdi çocuklarımızı öldürüyor. Buna siz sebep oldunuz. Bunları unutacak değiliz. Şimdi tutup, neymiş efendim, teröristler hayır dediği için evet diyeceklermiş. Siz, malum şahıslarla Dolmabahçe'de ne görüştünüz, önce onu açıklayın. Türkiye kamuoyunu aldatmaya ve kandırmaya gücünüz yetmeyecek. " diye konuştu. 
           Cumhuriyet'e inanmış kadroların, partileri ne olursa olsun, Parlamenter sisteme sahip çıkacağını vurgulayan Tufan Akcagöz, " Güler yüzü ile Bafralılar, şimdiden belli ki bu işi başaracak. Yılmadan, yorulmadan neden hayır dediğimizi sağır sultana bile duyuracağız. İstediğimiz, hayırlı bir gelecek, hayırlı bir yaşam. " diye sözlerini tamamladı.
         Toplantının ardından bir süre partililerle sohbet eden Akcagöz, akabinde Bafra'dan ayrıldı.Emrah ŞAHİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.