ETKİNLİK ÖNCESİ ANLAMLI ZİYARET

ETKİNLİK ÖNCESİ ANLAMLI ZİYARET
Samsun’un çeşitli yerlerinden aldıkları topraklarla Sarp Sınır Kapısı’nda bulunan şehitliğe fidan dikme etkinliği gerçekleştirecek.

Milli Mücadelenin 100. Yılı dolayısıyla, Samsun’un çeşitli yerlerinden aldıkları topraklarla Sarp Sınır Kapısı’nda bulunan şehitliğe fidan dikme etkinliği gerçekleştirecek olan OMÜ’lü Öğretim Görevlileri Hayrettin Katipoğlu ve Mehmet Mustafa Tilekli, etkinlik öncesi Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’i ziyaret etti.Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri Hayrettin Katipoğlu ve Mehmet Mustafa Tilekli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkışının 100. Yılı dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza atacak.

omu-bisiklet-ziyaret-3.JPG

Şehitliklerden alacakları toprakla fidan dikecekler
OMÜ ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Samsun Şubesi’nin desteğiyle gerçekleşecek etkinlikte, Samsun’daki Tütün İskelesi’nden bisikletle yola çıkacak olan iki akademisyen, çeşitli köylerden ve güzergâhtaki Fatsa, Espiye, Arsin ve Ardeşen’de bulunan şehitliklerden temsili olarak toprak alacak. Son olarak ise varış noktası olan, Türkiye-Gürcistan sınırındaki Sarp Sınır Kapısında bulunan şehitliğe aldıkları topraklarla birlikte fidan dikecekler. Beş gün sürmesi planlanan etkinlikte akademisyenler, yaklaşık olarak 550 kilometrelik yolu pedallayarak geçecek.

Rektör Bilgiç’e özel formayı hediye ettiler
Etkinlik öncesi akademisyenler, Yüksekokul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Faruk Tan’la birlikte Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’i ziyaret etti. Etkinlikle ilgili çeşitli bilgiler veren akademisyenler, Rektör Bilgiç’e etkinlikte giyecekleri ve özel olarak hazırlanan formayı hediye etti.Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise organizasyonun önemli ve anlamlı bir etkinlik olduğunu ifade ederek bisikletle yola çıkacak iki akademisyene başarı ve sağlık dilekleriyle teşekkür etti.
 

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.