Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

AK ve KARA SİYASET  

İnsan ilişkilerinde nasıl ki halk tabiri ile TEZGÂHTARLIK bir beceri ve etkileme olayı olarak bilinirken,KARA SİYASETTE’ de aynı kuralın geçerli olduğudur.

Geçmişte halkın kişisel veya kitlesel isteklerini , sigara paketi üzerine not alıyormuş gibi yaparak , çöpe atanları görmüşken, bu günü AK SİYASETİN her şeyibir sisteme bağlayarak kurdugu düzenin en medeni bir model oldugudur. Düne dönerek bir hatırlatmada bulunmanın, bilgi tazelenmesi yönünden faydalı oldugudur.  

Eski bir siyasetçinin, Siyaset adamı için, “KIYAFET-ZİYARET ve ZİYAFET” olarak tespit ettiği taktikler, çoğunluk tarafından kabul edilen prensiplerdir. 

Günümüzde önümüze çıkan farklı taktiklerden bir tanesi de, Yandaş SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ’ adı altında kurulan “Dernekler-Araştırma merkezleri-Mesleki kuruluşlar “ve benzerlerinin, ÖDÜL’lendirme törenleri basına yansıtılan görüntüleri ile, siyasetin yeni argümanları olarak ortaya çıkmaktadır. 

Bunlardan biride, Tekkeköy Belediye Başkanına, And-Yar Araştırma Merkezinin 2011 yılı içerisinde 21 ilde ! 205 noktada ifade aynen şöyle “ sosyo ekonomik ve demografik guruba mensup kişilerden Türkiye genelinde yapılan araştırma sonucunda il özelinde en başarılı ilçe belediye başkanı olarak Hayati Tekin seçilerek ödüle layik görülmüş. “

21 ile de yapılan araştırma! Sonucu CHP. li Tekkeköy Belediye Başkanı ödüle layik görülmüş. Bu başarının içeriğinin ne olduğunu elbette ki bilemiyoruz. Ancak; Sayın başkanın 2011/Ağustos ayında, Tekkeköy İlçesi Ant yeri köyünde 19 yüzyılda inşa edilmiş, Ağaç kilise, Aşağı çinik köyündeki ağaç kilise, Altın kaya mahallesindeki taş kiliselerin onarımı ve yine burada Rumlardan kalma yıkıntı Yel değirmeninin imar ve ihyası hakkındaki çalışmaları basına yansımıştı. 

Bu gün ise AND-YAR adlı bir araştırma merkezinin sözde 21 ilde araştırma yaparak,  Hayati Tekin’i en başarılı Başkan olarak seçerek bunu basına haber olar servis etmesinin,  ne kadar inandırıcı olduğu konusudur. Bizce, Ant yeri köyündeki Kiliseleri İmar ve İhya girişimleri ve Rum değirmenlerini yenileme çalışmalarından dolayı, ödüllendirildi ise, Sayın Başkan’a YAKIŞIR ‘a bizde katılabiliriz. 

Bu taktikler çok eskidi. Solun öteden beri, Basında-Sinemada-Yayıncılıkta- Eğitimde-Siyasette-birçok konularda uyguladığı bir metodudur. “Kendin PİŞİR Kendin ye” deyimine uydugudur. AK PARTİNİN iyileştirici,  Milli gelirden her kesime belli ölçülerde, istifade ettirici politikasının SAĞDUYULU HALKIMIZI MEMNUN ETTİGİDİR. Sol kesimin bu İSTİKRARLI sistemden rahatsız olması, Kendi yapılarındaki rahatsızlığın tezahürüdür. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR