AK PART'NİN GÜCÜ HALKIN GÜCÜNDEN GELİR

AK PART'NİN GÜCÜ HALKIN GÜCÜNDEN GELİR
AK Parti Genel Merkezi tarafından sivil toplum kuruluşları, dernekler, vakıflar ve meslek kuruluşlarının 25. dönem Milletvekilliği aday tespiti konusunda sürece dahil edilmesinin ardından...

Samsun'da gerçekleştirilen temayül yoklamasına katılan AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Ahmet Akça, " Yeni Türkiye'nin inşasında STK'lara da büyük görevler düşmektedir."dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen temayül yoklamasına katılan ve STK temsilcileri ile ayaküstü sohbetlerde bulunan AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Ahmet Akça, STK temsilcilerinden büyük ilgi gördü.

STK YOKLAMASI HALKIN GÜCÜDÜR

Yaptığı açıklamada Sivil Toplum Kuruluşlarını sürecin en önemli parçasından birisidir diyen AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Ahmet Akça, "STK’lar büyük kitlelerin sesi, temsil ettikleri grupların devletle en sıcak teması sağladıkları yerlerdir. Bu nedenle Sivil Toplum Kuruluşlarının fikirleri çok önemlidir. AK Parti, toplumun bütün kesimlerini kucaklarken, aynı zamanda parti içi demokrasiyi işletmekte doğrudan demokrasi için uygulamalar yapmaktadır. Her zaman ilklere imza atan AK Parti, şimdi de yine bir farklılık yaparak aday belirleme sürecine Sivil Toplum kuruluşlarını katmıştır. Bu, kendine güvenin, gücünü halktan almanın en büyük göstergesidir. Önümüzde ki süreçte yeni Türkiye'nin inşa edilmesinde STK'lara da büyük görevler düşmektedir. Bir Ülke'de demokrasinin ve ekonominin gelişmesinde sivil toplumun etkisi olduğu kadar bizlere aktif vatandaşlık anlayışını da getirir. Sivil toplum, demokratik bir toplum oluşturulmasında devlet, toplum, birey ilişkilerinin demokratik bir şekilde düzenlenmesinde önemli bir enstrümandır.Sivil Toplum örgütlerinin yaygın olduğu ve kabul gördüğü toplumlarda sorunların, problemlerin çözümlerinin daha kolay olduğu, kurum ve kuruluşlar arasındaki ilişki ve münasebetlerinde  daha medeni ve hoşgörülü bir şekilde yürüdüğü veya yürütüldüğü bir gerçektir."diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.