AK Parti'den Miting Gibi Açılış

AK Parti'den Miting Gibi Açılış
AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından Hançerli Mahallesi'ndeki Ilıca Çeşmesi karşısına açılan Seçim Koordinasyon Merkezi yoğun katılım gerçekleşti.

AK Parti Samsun İl Başkanlığı, İlkadım ilçesinde bulunan Hançerli Mahallesi'nde ilk Seçim Koordinasyon Merkezi'ni (SKM) dün akşam saatlerinde coşkulu bir kalabalık ile birlikte açtı. Ilıca Çeşmesi'nin karşısında bulunan SKM açılış törenine Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti Samsun Milletvekili ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Çevre, Şehircilik ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Çiğdem Karaaslan başta olmak üzere AK Parti 26'ncı Dönem Milletvekili Adayları; Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, Yılmaz Hocaoğlu, Hüseyin Avni Çatal, Osman Aker katıldı. Samsun'daki birçok Belediye Başkanı'nın da katılım gösterdiği açılış törenine il ve ilçe teşkilat üyeleri, AK Parti Gençlik Kolları ve çok sayıda Samsunlu vatandaş katıldı.

"1 KASIM VEFA TARİHİDİR"

AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın konuşmalarının ardından Milletvekili adayları platforma çağırıldı. 9 kişilik listede olan adaylar sondan başa doğru sıralanmak kaydıyla teker teker kısa konuşmalar gerçekleştirdi. Seçim Koordinasyon Merkezi açılış töreni için seçmenle bir araya gelen adaylar özellikle 1 Kasım seçimlerinin önemine vurgu yaparak AK Parti'nin tek başına iktidar olabilmesi için ellerinden gelecek her şeyi yapacaklarını söylediler. 1 Kasım tarihinin, Türkiye'ye, mazlumlara, Osmanlı'ya, ezana, şehitlere e gazilere vefa olduğunu söyleyen adaylar hedeflerinin, Başbakan Davutoğlu'nun söylediği gibi 78 milyonun gönlüne girmek olduğunu kaydettiler.

YÜZLERCE VATANDAŞ KATILDI

1 Kasım seçimlerine bir ay kala açılışı gerçekleşen Seçim Koordinasyon Merkezi için yüzlerce vatandaş törene katıldı. Yoğun katılımın yaşandığı açılışta AK Parti Gençlik Kolları üyeleri coşkuya coşku katarak platformda konuşan her Milletvekili adayına sevgi gösterilerinde bulundular. "AK Gençlik burada, adayların yanında", "Bu seçimi alacağız başka yolu yok" şeklinde sloganlar atan gençler adayların takdirini kazandı. Milletvekili adayları coşkusu tören bitimine kadar azalmayan gençlerin 5 Ekim Pazartesi günü Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştireceği mitinginde de aynı performansı göstermelerini istediler. Bayrağa ve vatana uzanan elleri kıracağız diyen Bakan Kılıç, "5 Ekim tarihinde Cumhuriyet Meydanı'nda Başbakan Davutoğlu'nu öyle bir karşılayalım ki, AK Parti Genel Merkezi'ne Samsun'un fotoğrafı asılsın. Samsun'da her zaman şunu söyledik, Biz Samsun'un her köşesine hizmet için geldik, ayrı gayrı yok. Büyükşehir Belediye'miz, ilçe Belediyelerimiz gece gündüz demeden hizmet ediyor. Seçim sandıkta kazanılır, Cumhurbaşkanımız her zaman bunu dile getirdi. Sandık görevlilerine eğitim verilecek. 7 Haziran seçimlerinde oy pusulalarında yanlış oy kullanıcı nedeniyle 8 bin oy kaybettik. Demek ki bunu iyi anlatamadık. Sandık başkanları sandık görevlileri tarafsız olacak. Sloganımız ne; ilk günkü aşkla, bu yola çıkarken ne dedik; 'Yeter söz milletindir.'" şeklinde ifadelerde bulundu.

 

Tekbir getiren gençlere seslenen Bakan Kılıç, "Sizin okuduğunuz şiir yüzünden Tayyip Erdoğan'ı hapise attılar. O engelleri kim kaldırdı. Biz ülkede tek vatan tek milletiz. Bu ülkede herşeye hayır diyenler 1 Kasım'da cevabını alacak. Allah'ın izni ile bugüne kadar nasıl hizmet ettiysek bundan sonrada edeceğiz. Bu millete hizmet için buradayız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yoğun ilgi gösterilen AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışı gerçekleşti. Seçmenler ve adaylar merkeze girerek ilk çalışmalarına burada başladılar. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.