AK Partide yapılan temayül yoklaması ile ilgili çıkan haberlerin;TAMAMI YALAN

AK Partide yapılan temayül yoklaması ile ilgili çıkan haberlerin;TAMAMI YALAN
Geçtiğimiz Perşembe akşamı AK Parti İl Başkanlığı binasında Bölge ve il koordinatörlerinin gözetiminde yapılan temayül yoklaması ile ilgili basında çıkan sonuçların basına sızdığı yönündeki haberlerin tamamının yalan olduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz Perşembe akşamı AK Parti İl Başkanlığı binasında Bölge ve il koordinatörlerinin gözetiminde yapılan temayül yoklaması ile ilgili basında çıkan sonuçların basına sızdığı yönündeki haberlerin tamamının yalan olduğu öğrenildi. Konuyla ilgili AK Parti Genel merkezinden alınan bilgilere göre bu tür temayül yoklamalarının sonuçlarının öğrenilmesinin mümkün olmadığı gibi sonuçları değerlendiren komisyon üyelerinin veya Genel merkez yetkililerinin böyle bir hataya asla düşmeyecekleri de ifade edildi.

 

GERÇEKLERLE UZAKTAN YAKINDAN İLGİSİ YOK

 

AK Parti Genel merkezinin bugüne kadar yaptığı temayül yoklamalarıyla ilgili basına bilgi verilmesi gerekenlerin dışında sonuçları hiçbir zaman açıklamadığı gibi bu tür konular sadece iki, üç kişinin bileceği şekilde değerlendirme yapıldığı da ortadadır. Yapılan bu haberlerin tamamı manipülasyondan ibaret olduğu belli olmasına rağmen bu tür haberleri yapan basın organlarının güvenirliliğinin de ciddi anlamda zedelediği değerlendirilmektedir.

 

BİR KİŞİ ÜÇ KİŞİYE OY VEREBİLİYOR

 

Yapılan temayül yoklamasında bir kişinin üç kişiye oy kullanabildiği göz önüne alındığında yayınlanan sonuçların bu kriterler doğrultusunda mümkün olmadığı da açıkça ortada. Ayrıca Muharrem Göksel’in İl Başkanlığından istifa ettiği ortada olmasına rağmen kendisine neden oy verdirdiği de merak konusu olmuş durumda. Oylamadan Hakan Karaduman’ın birinci çıktığı varsayıldığında ikinci sırada Muharrem Göksel’in üçüncü sırada İhsan Kurnaz’ın olması mümkün değil.

 

YILMAZ HOCAOĞLU’NA YAPILAN BÜYÜK HAKSIZLIK

 

Temayül yoklamasında Avukat Yılmaz Hocaoğlu’na 11 oy çıktı şeklinde yapılan haber Yılmaz Hocaoğlu’na büyük bir haksızlık olarak değerlendirilmekte. Zira sadece Canik ilçe teşkilatının oyları bu sayının dokuz katı olmasına rağmen kamuoyunda Yılmaz Hocaoğlu’nu bitirmek için böyle bir sonucun çıktığını yayınlamak gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi olmadığı da ortada.

 

KARADUMAN İLE HOCAOĞLU ARASINDA OLUR

 

Yapılan temayül yoklamasından ilk sırada Hakan Karaduman çıkması halinde ikinci sırada Yılmaz Hocaoğlu’nun çıkması gerekmektedir, nedenine gelince Hakan Karaduman Muharrem Göksel’in istemediği bir isim delege hem Karaduman’a hem Göksele oy vermesi mümkün değil, ya Karaduman ile birlikte Hocaoğlun’a oy verir veya Göksel’le birlikte İhsan Kurnaz’a oy verir oradan da Karaduman çıkmaz. Siyaseti bilen herkes yapılan bu yayınların manüplasyonun ötesinde olmadığını çok iyi bilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum