AK PARTİDE SIRA GELDİ İLÇELERE

  Yazımıza başlamadan önce İhsan Şenocak hocayla ilgili yapılan son atamadan ötürü kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, bunun böyle olacağını ben daha önce yazmıştım. Gönül isterdiki Şenocak gibi yetişmiş bir insan gücendirilmesin, ama daha önce de yazdığım gibi Devletin de kırmızı çizgileri var bu konuda iktidarda kim olursa olsun yapabileceği birşey yoktur. Yetişmiş insanlar Cemaat taassubundan uzak olmak zorundadırlar, yetiştirdikleri öğrencileri de militarist ruhla değil ulema ruhuyla yetiştirmek  zorundadırlar. Umarım İhsan hocanın geçirdiği bu sürecin bundan sonraki hayatında olumlu katkılar sağlar, bu ülke hepimizin, kızarak, küserek, isyan ederek hiç bir yere varamayız, yapmamız gereken kırmızı çizgileri aşmamak kaydı ile hizmetlerimize devam etmektir. Bu olay Diyanet işleri Başkanlığının başlatıp, bitirdiği bir olay olmadığı kanaatindeyim, zira işin içerisinde MİT’in hazırladığı bir raporun olduğunu basın, yayın organları yazıp, çizmişti, sanırım bu olay o minvalde bir olaydı. Umarım İhsan Hoca gibi yetişmiş bir kardeşimiz bu süreç nedeniyle küsmez ve hizmetlerine devam eder. Bu konuyu burada bitirerek asıl konumuza geçmek istiyorum.

 

    AK Parti İl Başkanlığı değişiminin ardından ilçe kongrelerine devam edileceği, ilçe kongrelerinin ardından da il kongresinin yapılacağını daha önceden yazmıştık. Nitekim süreç dediğimiz gibi işlemeye başladı, daha önce kongresi yapılan beş ilçenin dışındaki ikçelerle ilgili Genel merkez değerlendirmeleri yapıldı, kongresi yapılmamış oniki ilçenin pek çoğunda değişim yapılması planlanmış durumda. AK Parti Genel merkezinde Teşkilat Başkanlığınca Milletvekilleri, İl Başkanı ve Belediye Başkanlarının görüşleri alınmak suretiyle yapılan değerlendirmede İlkadım, Bafra, Kavak, Ladik, Tekkeköy, Asrcık ve bir iki ilçenin daha ilçe Başkanının değişmesi yönünde karar alındığı, yerlerine gelecek olan isimlerin de üç aşağı beş yukarı belli olduğu söylenmekte. Yeni ilçe Başkanlarının kimler olacağını da Bölge ve il Koordinatörlerinin bu hafta gelip açıklaması beklenmekte, bu konuda aldığım bilgilere gelince;

   

İlkadım ilçe Başkanı Adnan Varol’un her dönem İl Başkanlığına aday olması ve ilçe Başkanlığında gözü olmaması nedeniyle değiştirileceği, yerine de ilkadım bölgesinde yoğun nüfusu olan Kavaklılar veya Gümüşhane, Bayburt bölgesinden birinin ilçe Başkanı olmasının gündemde olduğu iddia edilmekte. Bu isimlerin kimler olduğuna gelince uzun yıllar Kavak ilçe Başkanlığı yapmış olan, daha sonra da İlde Teşkilat Başkanlığı yapan Salih Çelik ile Gümüşhane, Bayburt bölgesinden olan Büyük Anadolu Hastanesi Müdürü Güner Armutlu’nun isimleri ön plana çıkmakta. İlkadım ilçesi nüfus yoğunluğu itibarı ile Türkiye’nin pek çok ilinden büyük bir ilçe olması hasebiyle atanacak ilçe Başkanının Belediye Başkanı ile olan uyumu da göz önüne alınması gerektiği düşünüldüğünde bu iki ism ön plana çıkmış durumda.

 

   Bafra ilçesinde de ilçe Başkanının değişmesi gündemde, nedenine gelince de ilçe Başkanı ile ilçenin Vekili arasındaki sorunların olduğu ifade edilmekte. Bafra ilçesi de il seviyesinde bir ilçe olması nedeniyle ilçe Başkanının gerek Milletvekili ile gerekse Belediye Başkanıyla iyi geçinmesi gerektiği bir gerçek. Bafranın tek Vekili olan Orhan Kırcalı ile ilçe Başkanı oldum olası pek anlaşamadıklarını herkes biliyor, bu gibi durumlarda Genel merkez her zaman seçilmişin yanında olur. Neden böyle olur derseniz teşkilatlar her zaman değişmesi mümkün olan müesseselerdir ama seçilmiş insanların dönemi bitmeden değişmesi mümkün olmadığından genellikle teşkilatlar değişir. Mevcut Başkan değişirse kim gelir derseniz bildiğim kadarı ile Milletvekili Asım Kurdoğlu ismini Genel merkeze vermiş, onun dışında başka isim verildi mi onu da bilmiyorum. Ancak Asım Kurdoğlu bu teşkilatlarda daha önceleri de olmuş bir arkadaşımız bu işi de becerir.

 

    Diğer değişiklik beklenen ilçelere gelince Kavak ilçesi değişecek ilçelerden birisi, diğer değişecek ilçelerden birisi Asarcık, mevcut ilçe Başkanı daha önce istifa etmişti istifası kabul edilmemişti, şimdi hakkında bazı iddialar var, o nedenle değişeceği kanaatindeyim. Ladik ilçe Başkanı Fikret Baştan üç dönemi doldurduğu için yeniden aday olamıyor. Şimdilik bu kadarı ile yetiniyorum, sanırım bu hafta içersinde durum netleşir. Gördüğüm kadarı ile Samsun AK Partide fabrika ayarlarına dönülmekte, bu değişimin AK Partiye büyük bir yarar sağlayacağı kanaatindeyim, ama sadece teşkilatlarda değil Belediyelerde de böyle bir değişikliğe ihtiyaç olduğunu unutmayalım. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR