AK PARTİDE BEKLENEN DEĞİŞİKLİKLER

       Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta ve önceki hafta Ak Parti Grup Toplantısında yaptığı açıklamada, önce metal yorgunluğundan bahsederek yorumların değişeceğini söyledi. Daha sonra iş takipçilerinin ve ihalecilerin teşkilatlardan temizleneceğini söyledi. Bu söylemler gerçekten sevindirici söylemler, zira toplum bu konulardan bir hayli rahatsız, fısıltı gazetelerinde sürekli olarak bu konu konuşulmakta. Ak Parti ilk kurulduğunda fevkalade kaliteli ve idealist insanları kadrolarına alıp yola çıkmıştı, on beş yıllık iktidar süresinde bir hayli insan ya farklı görevler alarak teşkilatlardan uzaklaştı ya da küstürülerek teşkilatların menfaat çetelerinin elinde kaldı. Hal böyle olunca da kaliteli insanlar dışarıda kaldı, iş takipçileri, ihaleciler, menfaatçiler teşkilatlara çöreklendiler. Toplum bu konudan ciddi anlamda rahatsız, herkes her şeyin farkında kimin ne için teşkilat da görev aldığını insanlar çok iyi biliyor, bu nedenle de 2019 yılında Ak Parti’nin işinin zor olduğunu herkesin bildiği gibi Reisicumhurda bildiğinden bu tür insanları teşkilatlardan temizlemek zorunda olduğunun farkında.

    Ankara kulislerinden gelen bilgiler teşkilatların bir kısmının tamamen değişeceği, bir kısmının ise elenerek takviye edileceği, bir kısmının da aynen devam edeceği yönde. Diğer iller konumuz olmadığına göre biz Samsun teşkilatı ile ilgili durum değerlendirmesi yapmak durumundayız. Ak Parti Genel Merkezi normal kongre yapıp herkesin yarışabileceği bir ortama izin vermesi halinde Muharrem Göksel değil İl Başkanı olmak, teşkilatlara dahi girme imkânı bulamaz. Zira onu oturduğu koltuğa oturtan Kayınçom ona o fırsatı bir daha asla vermez. İlçe teşkilatlarının yüzde doksanı kayınçomun kontrolünde. Muharrem Göksel’in kontrolünde olan üç tane ilçe teşkilatı sayamazsınız. Şehrin Doğusunun tamamı Kayınçomun emrinde ve içlerinde değişecek teşkilatta gözükmüyor. Batı yakasındaki teşkilatlardan Bafra teşkilatı, Bafra vekili ile anlaşamadığından değişecek gibi gözüküyor ama kim gelirse gelsin Muharrem Göksel’in adamı olmaz, gerisi zaten Kayınçomun adamları. Güney’deki ilçelerden Kavak, Ladik değişecek gibi duruyor, Ladik kendisi aday olmayacağım demiş, Havza zaten yeni atandı ve o da Kayınçomun adamı, Vezirköprü değişse de olur değişmese de. Bu tabloya göre yarışa girilse, Kayınçom “odunu” aday koysa seçimi alır.

   Ak parti Genel Merkezi, istişare sonucunda tek adaya izin verirse orada da Muharrem Göksel’in şansı yok çünkü, yapılacak temayül yoklamalarına Milletvekillerinin görüşleri ve Belediye Başkanlarının görüşleri doğrultusunda karar verilecek olursa ki istişare metodu bu kurallar çerçevesinde olur, onda da Muharremin hiç şansı yok. Bunu söylerken Muharrem Göksel’e bir kızgınlığım veya küskünlüğüm olduğundan söylemiyorum, tamamen siyasi tecrübe ve Ankara kulislerinden aldığım bilgiler doğrultusunda söylüyorum. Bugüne dek öngörülerimde ne kadar isabet ettiğimi ne kadar yanıldığımı beni tanıyan herkes bilir. Bakanlar Kurulu değişmeden herkes, Çağatay Kılıç kaldı artık 2019 seçimlerine dek yerinde derken biz hayır değişecek dedik, bir hafta sonra değişti. Şimdi de aynı şekilde Muharrem Göksel’in değişeceğini iddia ediyorum, önümüzdeki kongrede bakalım kimin dediği çıkacak.

    Gelelim metal yorgunluğu ve ihaleciler konusuna, bizim Samsun teşkilatında metal yorgunluğu yaşayanlar olsa da sayıları çok fazla değil, ama ihaleci konusunda durum çok farklı. Teşkilatta görev yapanların bir kısmı yemek İhaleleri ile meşguller ama işi kılıfına uydurup ihaleleri başkalarının üzerine alıp kendileri yürütüyorlar, ama onlara sorsanız asla böyle bir durum yok. Peki, sadece “yemek ihalecileri mi var?” Derseniz, elbette ki hayır Güneş Enerjisi işleriyle uğraşıp Belediyelerden planlar çıkaranlardan tutun da araç gereç kiralayanlara varıncaya dek her türlü adam mevcut. İl Başkanı bu insanların tamamını bilse de sorulduğunda “yok öyle bir şey” dediğini biliyorum, zira geçmişte bana da öyle demişti.

    Yukarıdan aşağıya sıraladığım gerekçelere bakıldığında Ak Parti İl teşkilatının başta İl Başkanı Muharrem Göksel olmak üzere büyük bir kısmı değişmeli, zaten gelen bilgiler Muharrem Göksel’in değişmesi yönünde rapor tutulduğu. Gerçi Sayın Göksel eski Ak Partilileri arayıp gelin birlikte çalışalım, görev yeniden bana verilecek dediğini de biliyorum, zira aradığı isimlerin büyük bir kısmı beni arayıp ne yapayım diye sordular, ama gerek Sayın Göksel’in söylemleriyle eylemlerindeki tutarsızlıkları gerek teşkilatındaki iş takipçileri gerekse Ak Parti’nin kuruluş ruhuna ve misyonuna uygunluğu göz önüne alındığında, değişmesinin daha hayırlı olacağı kanaatindeyim, umarım yanılırım ama halep orada ise arşın da burada. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR