Mehmet Ali Coşkuner

Mehmet Ali Coşkuner

AK PARTİ VE SAMSUN

Son yerel seçimlerden sonra AK Parti kendini güncellemeli,

Bütün kararları istişareye dayalı olarak yaptığını söyleyen AK Parti topluma “tek adam” diye hitap edenlere karşı önlem almalı,
 
İstişareye dayalı aldığı kararlarda gençlerin ve kadınların yer almasını sağlamalı, 

Sokağın havasını, teşkilatlarına daha çok yansıtmalı,

Toplumun her kesimini kucaklayacak şekilde siyasetlerini yenilemeli, 

Dünyadaki en çok üyeye sahip bir parti olarak üyeleri ile daha yakın temas içinde olmalı,

Sandık temsilcileriyle belde, köy, mahalle teşkilatlarının partinin tabandaki en önemli birimleri olduğunu unutmamalı, 

İl, ilçe yönetimleri ve genel merkez ile teşkilatların daha uyumlu hareket etmeleri için çalışılmalı,

Teşkilatlarla daha yakından çalışmak için etkinlikler yapılmalı, eğitim faaliyetlerinde bulunulmalı,   

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti 7. Olağan Büyük Kongre sürecinin son baharda başlayacağını açıkladı. Bu süreç iyi değerlendirilmeli,

Bu süreçte önce delege seçmen listeleri, ardından da belde, ilçe ve il kongrelerinde üyelerini kucaklamalı, 

“Bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım.” Söylemini dolduracak çalışmalar yapılmalı,
Özellikle son yerel seçimlerde dedikodu yapanlar, ters çalışanlar, partisine ihanet edenler uzaklaştırılmalı, 

Partinin kuruluşundan bu güne kadar teşkilatlarda görev almış, hizmet etmiş partililer beldelerde, ilçelerde, illerde tespit edilip ziyaret edilmeli, tekrar siyasete kazanılmalı,

En sağlam şekilde dimdik durmak suretiyle bu tür adımlar atılmalı,

Samsun'un AK Parti olarak en büyük şansı Kurucu il başkanlığı yapmış olan Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Mustafa Demir'dir. 

Mustafa Demir Samsun AK Parti kurucu il başkanlığı yapmış, devamında 3 dönem milletvekilliği, TBMM inde komisyon başkanlıkları sonrasında bakanlık görevlerinde bulunmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın çalışma arkadaşıdır. 

Bunun yanında kuruculuktan gelen il başkanlığı yapmış, teşkilatın tozunu toprağını yutmuş, partisi ve davası için her türlü taşın altına elini koymuş Fuat Köktaş gibi bir milletvekili var. 

Kim ne derse desin bu iki ismi tanıdığım ve bu şehir için yaptıklarını bildiğim için hem AK Parti hem de Samsun için bir şans görüyorum. Her ikisi de hizmetlerinde particilik yapmazlar. Haktan yana hareket ederler. 

Tabiî ki geçmiş dönemlerde de şehrimize hizmet etmiş birbirinden kıymetli  siyasiler olmuştur. Bunlar içinde benim de birlikte çalıştığım ve yakın tanıma fırsatı bulduğum İlyas Aktaş, Kemal Akkaya, Mehmet Aydın, Hüseyin Özalp, Nafiz Kurt, Adem Yıldız, Cemal Alişan, İrfan Demiralp, Mehmet Çebi, Mehmet Çakar gibi isimler var. Bir kısmı vefat etmiş bu isimler Samsun için hizmetten başka bir şey düşünmemiştir.  

Ben de son 30 yıldır Samsun da siyaset, ticaret, kamu ve özel sektör yöneticiliği ,siyasi ve idari işler danışmanlığı yaptım. İlçe başkanlığı, İl başkanlığı, Kurucu İl başkanlığı, belediye başkan danışmanlığı, özel kalem müdürlüğü, belediye şirket genel müdürlüğü, belediye spor kulübü başkanlığı görevlerinde bulundum. Yüzlerce siyasi makale, köşe yazısı yazdım, Siyasi, AB, Kıbrıs Sorunu, Seçimler, Seçilmişlerin Yetkileri, Gençlik ,Güney Doğu ve Terör Sorunu üzerine kitap yazdım, araştırma yaptım, gazete kurdum, ulusal tv kurdum. 50 yaşına geldim. Unumu eledim, eleğimi astım. 

Benim derdim Samsun'a taş üstüne taş koyan kim varsa kayıtsız şartsız ona destek olmak, AK Parti'li, MHP'li, İYİ Parti'li, CHP li kim olursa olsun, Samsun için hizmet etsin. Siyaseti kişisel ikbal aracı olarak değil milli hizmet vasıtası olarak görsün. 
Bende icra makamlarında çok bulundum, zorluğunu iyi bilirim, yıllarca köstek olanlarla mücadele ettim. Bu konuda tecrübeliyim. 

Bugün yine bu mücadele içindeyim. İnandığım başkanların,  yöneticilerin yanındayım. Onlara ve hizmetlerine köstek olanları karşısındayım. Çünkü kendi çıkarları için onlara zarar verenler Samsuna ve Samsun da yaşayan 1 milyon 350 bin kişiye zarar veriyorlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum
Mehmet Ali Coşkuner Arşivi
SON YAZILAR